Siyer Vakfı Türkiye ve dünya’da Kur’an-ı Kerim’i tanıtacak

Siyer Vakfı Türkiye ve dünya’da Kur’an-ı Kerim’i tanıtacak

Siyer Vakfı, Kur’an-ı Kerim’in daha iyi anlaşılması ve anlatılması için harekete geçti. Hicri 1437 yılını ‘Kur’an Yılı’ ilan eden Vakıf, yıl boyunca yapacağı etkinlikleri Haliç Kongre Merkezi’nde tanıttı.

Siyer Vakfı’nın ‘Mucize Bir Kitap Mucize Bir Nesil’ projesinin tanıtım gecesi Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Ankara’daki saldırı nedeniyle açılışta planlanan konserin yerine Fatih Koca tarafından Kur’an okundu. Projeye ilişkin bilgi veren Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım,Kur’an’ın mucize bir kitap olduğunu söyledi. Vakıf Başkanı Mehmet Kaya ise yıl boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Daha önce ‘81 İl, 81 Sahabe’ projesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kaya, bu yıl da ‘Mucize Bir Kitap Mucize Bir Nesil’ projesini hayata geçireceklerini söyledi.

BU YIL GÜNDEM: KUR’AN

Yurt içinde ve yurt dışında etkinliklerin yapılacağını belirten Kaya, şu bilgileri verdi: “‘Yaşayan Kur’an Hazreti Peygamber’ başlığı altında Anadolu’nun sekiz ayrı şehrinde gerçekleştirilecek konferanslarda Kur’an’ın anlattığı özellikleriyle Peygamber Efendimiz dinleyicilere aktarılacak. ‘Kur’an’ın Yiğitleri’ başlığı altında ise Peygamber Mektebi’nin en gözde talebeleri Avrupa’nın sekiz önemli noktasında gerçekleştirilecek salon programlarıyla dinleyenlere anlatılacak. Avusturya’nın başkenti Viyana’da başlayacak konferans serisi Almanya’da son bulacak.” Etkinlikler kapsamında sekiz üniversitede ‘Vahyin Yetiştirdiği Gençler’ toplantısı yapılacak ve ‘Alemlere Rahmet’ başlıklı kısa metrajlı film yarışması gerçekleştirilecek.

 Star

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.