Siyer-i Nebi Yarışması'nın üçüncüsü düzenleniyor

Siyer-i Nebi Yarışması'nın üçüncüsü düzenleniyor

Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu bu yıl ülke genelinde Siyer-i Nebi Yarışması'nın üçüncüsünü düzenliyor. Yarışmaya yaklaşık 300 bin lise öğrencisinin başvurması bekleniyor.

19 Aralık 2015 cumartesi saat 11:00'da eş zamanlı olarak tüm Türkiye'de yapılacak olan sınavın son kayıt tarihi 1 Aralık 2015. Yarışmada dereceye girenlere ise iki aşamalı olarak çeşitli ödüller verilecek.

Coğrafyamızın kadim değerlerleri ile gençleri buluşturma amacında olan Anadolu Gençlik Derneği bu yıl ülke genelinde Siyer-i Nebi Yarışması'nın üçüncüsünü düzenliyor. Efendimiz (sas)'in hayatından kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması için düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinde 300 bin lise öğrencisinin katılması bekleniyor.

19 Aralık 2015 cumartesi saat 11:00'da eş zamanlı olarak tüm Türkiye'de yapılacak olan sınavın son kayıt tarihi 1 Aralık saat 23:59'a kadar. İbrahim Cücük'ün “Peygamberimiz” isimli kitabından hazırlanılacak olan sınav, 90 soru üzerinden test olarak 120 dakika sürecek. Kayıtlar www.efendimizinizinde.com adresinden yapılabilecek.

BİRİNCİYE 10 TAM ALTIN

Yarışmada dereceye girenler ise iki aşamalı olarak ödüllendirilecek. Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından; birinciye 10 tam altın, ikinciye 7 tam altın, üçüncüye 5 tam altın, dördüncüye 4 tam altın, beşinciye ise 3 tam altın verilecek. İl bazında dereceye girenlere ise AGD şubeleri tarafından çeşitli ödüller takdim edilecek. Siyer-i Nebi Yarışmasına sadece örgün eğitim ve açıktan eğitim gören üst yaş sınırı 19 olan, her sınıftaki lise öğrencisi erkek ve bayanlar katılabilecek.

Başvuruları yapan öğrenciler kitapları bulundukları ilin AGD şubelerinden veya temsilciliklerinden temin edebilecekler. Öğrenciler 31 Aralık 2015 tarihinde www.efendimizinizinde.com adresinden 'Sonuç Açıklama Sistemine' girerek TC Kimlik Numaraları ile sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. Öğrenciler, detaylı bilgileri de aynı internet adresinden öğrenebilirler.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.