Siyaset biz Nurcuların gayesi değil

Siyaset bizim için tali bir meseledir. Hiç nazarımızda yoktur. Biz siyaset yapıyoruz diye insanların kusurlarını serrişte etmeye değil insanı insan eden İslami değerleri yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.

Bu fırtınalı gaddar ve hasta asırda insanlığın maddiyunluk vebasından ve manevi cehenneminden kurtarıcı çareleri nurlarla bulduğumuz için bunu insanlara ulaştırma azminde ve gayretindeyiz. En baş düşmanımızın da iman ile ıslahını istiyor, insanın aziz bir varlık iken, küfür ve dalaletle şeytandan daha şeytani vasıfları kazandığını ispat ile beşeri bu manevi belalardan kurtarmaya çalışıyoruz.

Çare olarak bunu görüyor ve biliyoruz. İnsanları kötülemekle, kötü vasıfları ve inancı ve gidişatı nedeniyle asıp kesmek, yok etmek, düşmanlık etmekle değil, aklına kapı açarak, idrakini ve izanını ve vicdanını işhad ederek, ikna ederek hak ve hakikati anlatmak ve dünya ve ahiret saadetini o insana kazandırmaktır.

Bütün insanlara, kim olursa olsun şefkatle yaklaşarak onu imansızlık ve manevi hastalıklardan kurtarmak ve iki cihanda mutlu olmasını temin edecek Kur'an nurlarını dikkatlere sunmayı en büyük insani vazife biliyoruz.

Bizler muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur. Bize zulmeden, hakaret edenlere acıyor ve Allah’a havale ediyoruz. Bizler dünyevi ikbal için siyaset yapmayız. Üstadımızın buyurduğu gibi, “Gözümüzde ne cennet sevdası ne cehennem korkusu var.” Rızayı ilahiyi düşünüyor hizmet-i Nuriyemizde dünyevi hatta uhrevi makamları dahi gaye edinmiyor ve böyle şeyleri ihlasa mani haller olarak görüyoruz.

En büyük siyasi ve dünyevi gaye bizim ebedi ve ebedle alakalı mezkur davamız yanında zerre kalır. Samimi ve hakiki Nurculardan katil çıkmaz, ırz düşmanı olmaz, içki içen, kumar oynayan, hırsız, gaspçı, irtikapçı, rüşvet alan-veren, elinde silahla kan döken, devleti, vatanı, bayrağını inkar eden, ırkçılık yapıp diğer ırkları ötekileyen, bölücülük yapan, devletin veya milletin malını çalmayı çırpmayı gaye edinen adam çıkmaz.

Himmeti nefis ve batnının isteklerini yerine getirmeye çalışan, milletin yararını geriye atan, yalan, inkar, hile ve hud'ayı meslek edinen, vatanına, bayrağına hıyanet eden vatan düşmanlarıyla işbirliği yapan nurcu çıkmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum