Sivil toplum örgütleri terörü lanetledi

Sivil toplum örgütleri terörü lanetledi

Başkentte 190 sivil toplum örgütü, son dönemlerde meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Başkentte 190 sivil toplum kuruluşu, son dönemlerde meydana gelen terör saldırılarını lanetledi.

STK'lar adına Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Ankara Şubesi ve Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, Türkiye'nin bir bölgesinden her gün üst üste gelen acı haberlerle yüreklerin yandığını belirtti.

Son olarak Dağlıca'da dün akşam yaşanan saldırının yine yürekleri dağladığını dile getiren Kır, Türkiye'nin üzerindeki kara bulutların en kısa zamanda dağılmasını, birlik ve beraberliğin hakim olmasını temenni etti.

"Adı ister PKK, ister IŞİD, ister DHKP-C, amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşanılan bu topraklarda birlikte yaşama iradesine haince engel olmaya çalışan terörü ve destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınadıklarını" vurgulayan Kır, 7 Haziran Genel Seçimi sonrasında oluşan siyasi belirsizliklerin gölgesinde, 20 Temmuz'da Suruç'ta 32 gencin DAEŞ terör örgütü" tarafından haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislere art arda yaptığı saldırılarla Türkiye'nin yeniden terör sarmalının içine çekildiğini söyledi.

"Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin, gencecik fidanlar devrilmesin ülkemizde savaş yerine barış, düşmanlık yerine kardeşlik hakim olsun diye büyük zorluklarla başlatılan Çözüm Süreci ile yeşeren barış umutları, ne yazık ki yerini umutsuzluğa terk etmiştir" diyen Kır, üç yıldan beri sürdürülen barış ve kardeşliği esas alan Çözüm Süreci'nin sağladığı huzur ve güvenin başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere tüm bölgelerde hissedilmişken, fitne fitilinin ateşlenmesiyle sonun başına dönüldüğünü kaydetti.

PKK'nın Kürtlerin etnik ve bölgesel sorunlarını, DAEŞ'in de Müslümanların haklarını savunan bir örgüt olmadığına dikkati çeken Kır, her iki örgütün de Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyan küresel güçlerin böl, parçala, sömür anlayışının birer maşası olduğunu söyledi.

Kır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu iyi bilinmelidir ki terörle mücadele Kürtler ile Türklerin mücadelesi değil, milletimizle teröristlerin ve onlara destek verenlerin mücadelesidir. Terörün militarist yöntemlerle bitirilemediği anlaşılmışken, Çözüm Süreci'ne karşı çıkanların çareyi salt silahlı mücadelede ve olağanüstü hallerde görmesi, denenmişi denemeye kalkışmaktır. Süreçten kesinlikle vazgeçilmemelidir. Köklü çözüm militarist yöntemlerde değil, 1000 yıllık beraberliğimizin çimentosunu oluşturan İslam kardeşliğinde aranmalıdır."

Anadolu Diyanet Mensupları Derneği, Türkiye Gaziler Vakfı Gençlik Kolları, Avrupa Gazeteciler Derneği, Anadolu Sağlık ve Araştırma Vakfı, Sevgi Toplum Derneği ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu'nun da aralarında bulunduğu 190 STK'nın destek verdiği basın açıklamasının sonunda terör saldırılarında şehit düşenler için Fatiha okundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.