Sivil şehitler dualarla ebedi aleme uğurlandı

Sivil şehitler dualarla ebedi aleme uğurlandı

Şanlıurfa'da teröristlerin havanlı ve roketatarlı saldırılarında şehit olan 1'i bebek 3 kişi için tören düzenlendi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce dün düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve vergi dairesi gelir uzman yardımcısı Cihan Güneş için tören düzenlendi.

Omar ve Güneş'in Türk bayrağına sarılı tabutları, törenin düzenleneceği Şanlıurfa Valiliği bahçesine getirildi.

Güneş'in öz geçmişi okundu, dua edildi. Muhammed Omar'ın annesi Fatina Hadbe, babası Muhammed Hani ve kardeşleri, tören öncesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cihan Güneş'in babası Süleyman Güneş de oğlunun tabutuna sarılarak, ağladı.

Vali Abdullah Erin, yaptığı konuşmada, şehitlerin ebediyete uğurlanması için bir araya gelindiğini belirterek, "İnancımız gereği Peygamberimiz'e komşuluk olarak tabir ettiğimiz ve bir insanoğlunun erişebileceği en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesini ve madalyasını hem göğsüne hem de ailesinin göğsüne ilelebet asan şehitlerimizi cennete, Peygamberimiz'in komşuluğuna uğurlayacağız" dedi.

Erin, YPG/PKK terör örgütünün sivilleri hedef alan saldırılarında Şanlıurfa'da 4 kişinin şehit düştüğünü, 50'ye yakın da yaralı olduğunu aktardı.

Konuşmanın ardından Güneş'in tabutu, askerler tarafından omuzlanarak memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gönderilmek üzere cenaze aracıyla Şanlıurfa GAP Havalimanı'na, Muhammed bebeğin cenazesi ise Akçakale ilçesine gönderildi.

BİR ÇOCUK CENAZESİ DE CEYLANPINAR İLÇESİNDEYDİ

Ceylanpınar ilçesinde ise 11 yaşındaki Elif Terim, sokakta oynadığı sırada teröristlerin hedefi olmuştu. Terim için ilçede cenaze töreni düzenlendi.

Sokakta bulunduğu sırada atılan mühimmatın patlaması sonucu göğsüne isabet eden şarapnel parçası nedeniyle yaralanan Elif, kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde kurtarılamamıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.