Sivas’ta seralarda sebze hasadı başladı

Sivas’ta seralarda sebze hasadı başladı

Sivas İl Özel İdaresi tarafından Akıncılar ve Suşehri ilçelerinde 500 metrekare alana kurulan seralarda sebze hasadı başladı. Sivas’ta seralarda sebze hasadı başladı

İl Özel İdaresi ve vatandaş işbirliği ile hayata geçen, Sivas’ta tarımsal üretimin yaygınlaşmasına katkı yapan proje ile çiftçilerimizin yüzü güldü. Akıncılar ve Suşehri ilçelerinde 500 metre kare alanda oluşan seraların yarısı İl Özel İdare, yarısı ise çiftçi tarafından karşılanırken, seralarda başta domates olmak üzere biber, salatalık, patlıcan ve kıvırcık yetiştirilerek sebzelerin hasadı başladı.

Akıncılar Kaymakamı Yaşar Kemal Yılmaz, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin ve Akıncılar İlçe Özel İdaresi Müdürü Selahattin Demirhan, ilçelerde oluşturulan seraları yerinde inceleyerek çiftçilerden bilgi aldı.

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak 2015 yılı içerisinde Akıncılar ve Suşehri ilçelerinde 10 çiftçiye 500 metre kare sera desteği verdiklerini hatırlatan Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, "Bu çalışma Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bütçesinden karşılanmaktadır. Bir seranın maliyeti yaklaşık olarak 19 bin TL'dir. Bunun yarısını Özel İdare olarak biz karşılıyoruz. Diğer yarısını çiftçimiz karşılıyor. Üretim maliyetleri yine çiftçimize ait" dedi.

Keskin, sera projesinin 3 amacının olduğunu belirterek, "Birinci amacımız yörede fide yetiştiriciliğini teşvik etmek, ikincisi sebze üretimini teşvik etmek ve üçüncüsü de üretimlerde çiftçiye örnek proje teşvik ettirmek. Hedefimiz 500 m² bir seradan 10-15 ton ürün almak, 20-25 bin TL gelir sağlamaktı. Ancak çiftçilerimizle görüştüğümüzde bunun çok üzerine çıktığını ifade diyorlar. Henüz senenin de yarısındayız. Dolayısı ile bu bizim için çok sevindirici oldu" diye konuştu.

Akıncılar ilçesinde toplam 15 seranın olduğunu kaydeden Keskin, "2016 yılında bunun artarak devam etmesi talep ediliyor. Çok yoğun bir istek var. Çünkü çiftçiler kazandıklarını, getiri elde ettiklerini gördüler. Biz de bunu değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Sera çiftçisi Adnan Hatipoğlu ise, serada yetiştirilen ürünlerin çok lezzetli olduğunu belirterek, "Sayın kaymakamıma bize öncülük ettiği, Sivas İl Özel İdaresi ise bu gibi tesislerde bize yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum. Mahsulümüz çok kaliteli. Yiyen, tadan bir daha gelip almak istiyor."ifadelerini kullandı.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.