Sisi'ye karşı uluslararası imza kampanyası

Sisi'ye karşı uluslararası imza kampanyası

Dünya genelinden, 50'den fazla akademisyen, aktivist ve sivil toplum kuruluşu, uluslararası topluma yaptığı çağrıda, Msır'daki Sisi yöntemine verdikleri desteği kesmelerini istedi.

Dünya genelinden, 50'den fazla akademisyen, aktivist ve sivil toplum kuruluşu, uluslararası topluma yaptığı çağrıda, insan hakları ihlalleri işleyen Mısır'daki Sisi yöntemine verdikleri desteği kesmelerini istedi. 

Mısır'da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam kararı verilmesinden yaklaşık 2 hafta sonra Sisi rejimine desteğe son verilmesini isteyen bir imza kampanyası başlatıldı. 

Başta BM, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD olmak üzere uluslararası topluma, Mısır'daki insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için adım atılması çağrısında bulunuldu.  

Akademisyen, aktivist ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı imza kampanyasında, Mısır yönetimine sessiz kalmanın ve dış yardımda bulunmanın, rejim tarafından işlenen sayısız insan hakları ihlallerine imkan sağladığı belirtildi.

Sisi rejimine desteğin sonuçları ve Mısır halkına etkilerinin dikkate alınması istenen imza kampanyasında, "Mısır'da devlet eliyle işlenen katliamları kınamaya ve rejime olan desteğinizi geri çekmeye çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.

Mısır'da Sisi, 3 Temmuz 2013'te askeri darbe gerçekleştirirken, güvenlik güçleri olaylar sırasında Mursi yanlısı binlerce Mısırlıyı katletmişti.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, 16 Mayıs'ta idama mahkum edilmişti. 

İmza kampanyasına katılan kişi ve kuruluşlardan bazıları şunlar: 

"Siyaset bilimci akademisyen Norman Finkelstein, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, eski Tunus Devlet Başkanı ve insan hakları aktivisti Moncef Marzouki, uluslararası ceza hukuku uzmanı Toby Cadman, ABD'de yaşayan Mısırlı aktivist Dr. Amin Mahmoud, Türk-Amerikan Kültür Topluluğu, Herşey Türkiye İçin Platformu ve Dünya Dostluk Kuruluşu"

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.