Siri, sesinizi tanıyacak

Siri, sesinizi tanıyacak

Apple'ın sesli asistanı Siri, her geçen gün daha da akıllanmaya devam ediyor. Siri, şimdi de kullanıcısını sesinden tanıyabilecek.

Apple, iPhone 4S ile birlikte 2011 yılında Siri'yi kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Uzun bir süre Türkçe dil desteği verilmeyen Siri, geçtiğimiz aylarda iOS 8.3'ün yayınlanması ile birlikte Türkçe dil desteğine kavuşmuş ve Türk kullanıcılar tarafından da büyük ilgi görmüştü. Apple, bu sene ise iOS 9 ile birlikte, Siri'yi daha akıllı hale getirecek ses tanıma özelliğini kullanıcıların beğenise sunacak.

Apple, iOS 9'u 16 Eylül'de kullanıma sunmadan önce, iOS 9 GM(Golden Master) ve iOS 9.1 Beta sürümü ile birlikte Siri'nin ses tanıma özelliğini geliştiricilere sundu. iOS cihazlarda güç kaynağına bağlıyken "Hey Siri" şeklinde ses komutu verildiğinde Siri kolayca açılabiliyordu. Siri'nin ses tanıma özelliği sayesinde, "Hey Siri" komutu artık sadece cihaz sahibinin sesi ile verildiğinde Siri açılabilecek.

Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni iPhone modelleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile birlikte gelecek olan iOS 9 sürümünde ise kullanıcılar, cihazlarını güç kaynağına bağlamadığı zamanlarda da "Hey Siri" komutunu vererek Siri'yi açabilecekler. Bu açıdan baktığımızda Apple'ın, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde, özellikle toplum içinde güç kaynağından bağımsız olarak "Hey Siri" komutunun kullanılabilmesiyle beraber, "Hey Siri" komutunu veren diğer insanlar tarafından Siri'nin açılmasını engellemek istediğini de söyleyebiliriz.

iOS 9 ile birlikte gelecek olan Siri'nin ses tanıma özelliğini aktifleştirmek ise oldukça basit. "Hey Siri" İfadesini Ayarlama ekranındaki metinler söylenerek 5 adımda Siri'ye kolaylıkla kullanıcının sesi tanıtılabiliyor.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.