Sırbistan'da 'Srebrenitsa' eylemi

Sırbistan'da 'Srebrenitsa' eylemi

Siyah Giyen Kadınlar Derneği tarafından Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen eylemde, 'Srebrenitsa hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiç kimseye tekrarlanmasın' mesajı verildi.

Siyah Giyen Kadınlar Derneği tarafından Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen eylemde, "Srebrenitsa hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiç kimseye tekrarlanmasın" mesajı verildi.

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa'daki soykırımın 20. yılı dolayısıyla düzenlenen eyleme, dernek üyeleri katıldı.

Siyah Giyen Kadınlar Derneği Koordinatörü Staşa Zayoviç, burada yaptığı açıklamada, Srebrenitsa Soykırımı'nın tüm insanlığın sorunu olduğunu belirterek, soykırımı inkar edenlere karşı verilen mücadelenin, insan onurunun evrensel değerleri için verilen bir mücadele olduğunu vurguladı.

İngiltere tarafından hazırlanan ve BM Güvenlik Konseyi'nde yarın görüşülmesi beklenen Srebrenitsa Karar Tasarısı'na da değinen Zayoviç, Sırbistan'ın bu karar tasarısına tepkisinin, sadece Srebrenitsa halkı için değil, Sırbistan vatandaşları için de "kabul edilemez ve utanç verici" olduğunu savundu.

Zayoviç, görevdeki devlet yetkililerinin "soykırım" kelimesi nedeniyle paniklemesinin dahi yaşananlardan bu kimselerin sorumlu olduğunun kanıtı olduğunu belirterek, Sırbistan'ın, Srebrenitsa Kararı'nın kabul eden ilk devlet olması gerektiğini söyledi.

Eyleme katılanlar, üzerinde "Srebrenitsa'yı unutmayacağız", "Siyah Giyen Kadınlar barış ve adalet istiyor" ve "Srebrenitsa hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiç kimseye tekrarlanmasın" yazan pankartlar taşıdı.

Polisin güvenlik önemli aldığı eylemde, herhangi bir olay yaşanmadı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.