Sinop şehir merkezinde 18 yıldır trafik ışığı kullanılmıyor

Sinop şehir merkezinde 18 yıldır trafik ışığı kullanılmıyor

Sinop'ta 1998 yılında İl Trafik Komisyonunca ulaşımda aksamalara neden olduğu için trafik ışıklarının kaldırılması, aradan geçen sürede Sinoplular tarafından benimsendi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2015 yılı verilerine göre yaşam memnuniyeti endeksinde ilk sırada, en güvenli iller sıralamasında ise Artvin'in ardından ikinci sırada yer alan, aynı kurumun 2013 yılı verilerine göre ise ülkenin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop'ta, kent merkezinde 18 yıldır trafik ışığı bulunmuyor.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik ışıklarının kullanıldığı ve kullanılmadığı dönemler karşılaştırıldığında, ışık olmayan dönemde daha akıcı bir trafik yaşandığını tespit ettiklerini söyledi.

Sinop'a giriş ve çıkışın tek güzergahtan sağlandığını bildiren Çetinkaya, bu nedenle araçların trafik ışıklarında zaman kaybetmek yerine ring halinde bulunmalarının daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Kentte 18 yıldır uygulanan sistemin başarılı olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Trafik ışıklarının olmaması sebebiyle kent merkezinde çok akıcı bir sirkülasyon söz konusu" dedi. 

"Sarı çizgiyi gören sürücüler duruyor"

Vali Çetinkaya, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde sürücü ve vatandaşların birbirlerine saygı gösterdiğini vurgulayarak bu kültürün artık Sinoplular tarafından benimsendiğini kaydetti.

Sarı renkteki uyarı çizgilerini gören sürücülerin yayalara öncelik tanıdığına işaret eden Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Sinoplu vatandaşlarımız trafik ışığı olmadan yaşamaya adapte olmuş durumda, sürücüler ve yayalar birbirlerine saygı gösteriyor. Sürücülerimiz trafik ışıkları olmadığı için sarı çizgileri gördükleri anda duruyor çünkü onlar yayaların geçebilmesi için kendilerinin durması gerektiğini biliyor. Yayalar da yolun karşısına geçmek için sarı çizgileri kullanmak anlamında alışkanlık kazandı."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.