Sinema ile Dini birleştirecek çalışmalara ihtiyaç var

Sinema ile Dini birleştirecek çalışmalara ihtiyaç var

"Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu" sona erdi.

Değerler Eğitimi Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 20 ülkeden ve Türkiye'den bilim adamları ile sinemacıların katıldığı sempozyumda 90 bildiri tartışıldı. 

Sempozyumun değerlendirme oturumunda konuşan bilim adamları "Sinema ve din konusunun ele alınmasında gecikildiği" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi Bilal Yorulmaz, ilk Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu'nun 13 ay önce ABD'nin Omaha şehrinde düzenlendiğini belirtti.

O gün, İstanbul'da da bu sempozyumu düzenleme hayali kurduğunu ifade eden Yorulmaz, "Sinema ve din ilişkilerini tartışmakta geç kalınmıştı. Türkiye olarak bunu başardık ve ilk organizasyonu gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Murat Yel de sempozyumu ilk duyduğunda çok heyecanlandığını aktardı.

Türkiye'de hem sinemanın hem dinin çok önemli olduğunu dile getiren Yel, "Bu iki alanı birleştirecek çalışmalara ihtiyaç var. Bu sempozyum iyi bir başlangıç oldu. Yeni çalışmalar düşünmeliyiz" görüşlerini aktardı.

Sempozyumun düzenleme kurulu üyelerinden Doç. Dr. Nuri Tınaz ise sinema ve din ilişkisinin yanı sıra medya-din üzerine de tartışmalar ve bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

DEM Genel Koordinatörü Hulusi Yiğit de sempozyum dolayısıyla çok sayıda teşekkür aldıklarını, sempozyumda sunulan bildirilerin kitap olarak yayımlanacağını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.