Sınavlar küçük yaştaki çocukları öğrenmeye teşvik etmiyor

Sınavlar küçük yaştaki çocukları öğrenmeye teşvik etmiyor

Araştırmalara göre sınavların yetişkinler üzerinde olumlu etkisi var. Sınava giren yetişkinler, yeni bilgiler öğrenme konusunda daha iyi bir konsantrasyona sahip. Sebebi ise testler sayesinde öğrenilmiş bilgilerin verdiği rahatlık.

Son araştırmalara göre bu etki ilkokul çağındaki çocuklarda da görülüyor. Ancak ilk sınıflarda olanlarda değil. 

Regensburg Üniversitesi’nden Dr. Alp Aslan ve Prof. Dr. Karl-Heinz Bäuml’ün meşhur bilimsel dergilerden ‘Developmental Science’de yer alan araştırmaya göre sınavlar, ilkokulun son sınıfına giden öğrencileri yeni bilgiler öğrenmeye teşvik ediyor. 

Dr. Alp Aslan ve Prof. Dr. Karl-Heinz Bäum’in yönetiminde bulunan ekip toplam 144 kişiyle yaptıkları araştırmayla sınavların bir sonraki bilgilerin öğrenimindeki etkisini gözlemledi. Araştırmaya tabi tutulanların arasında 48 küçük yaşta ilkokul öğrencisi ve 48 ileri yaşta ilkokul öğrencisi bulunuyordu. Sınavların yetişkinleri üzerindeki etkisi bilinmesine rağmen araştırmaya 48 yetişkin kontrol grubu olarak alındı. 

Çıkan sonuca göre sınavların olumlu etkisi insan gelişiminde sonradan ortaya çıkan bir durum. Araştırmacılar öğrenmede rahatsız eden unsurların ortadan kaldırılması adına bu sonucun pedagoji açısından bir problem olduğunu açıkladı.

CİHAN 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.