Şimdiye kadar görülen en parlak ışık tespit edildi: 18 trilyon volt gücünde

Şimdiye kadar görülen en parlak ışık tespit edildi: 18 trilyon volt gücünde

Bilim insanları, şimdiye kadar görülen en parlak ışığı gözlemledi. Güneş'ten 30 kat daha büyük bir yıldızın ölümünden kaynaklanan gama ışını patlamasının Dünya'dan 2,4 milyar ışık yılı uzaklıkta meydana geldiği ve 18 trilyon volt gücünde olduğu belirtildi

Araştırmacılar hala ışığı izlemeye devam ederken, söz konusu olayın Güneş’in tüm ömrü boyunca ürettiği aynı miktarda enerjiyi serbest bırakmış olabileceği ve dünyadaki radyo iletişimini etkilediği açıklandı.

Uzmanlar, ışığın muhtemelen bir kara deliğin oluşumu tarafından tetiklendiğini açıkladı.

MEYDANA GELEN PARILTI İZLENMEYE DEVAM EDİYOR

Bununla birlikte, araştırmacıların bildirdiğine göre elektromanyetik radyasyonun en yoğun biçimi olan gama ışınları patlaması ilk olarak 9 Ekim'de yörüngedeki teleskoplar tarafından tespit edildi. Ardından gelen parıltının hala dünya çapında bilim insanları tarafından izlendiği aktarıldı.

"YÜZYILDA GÖRÜLEN BİR OLAY"

Şili'deki Gemini Güney teleskobunda kızılötesi aletler kullanarak ışığı gözlemleyen Brendan O'Connor, "Hem foton miktarı hem de bize ulaşan fotonların enerjisi açısından gerçekten rekor kırıyor.'Bu kadar yakın ve bu kadar parlak bir ışığı izlemek, gerçekten yüzyılda bir görülen bir olaydır” diye konuştu.

ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.