Sığınmacıların geçiş noktası Midilli

Sığınmacıların geçiş noktası Midilli

Ülkelerindeki savaştan ve iç karışıklıklardan kaçarak yeni bir yaşam hedefi ile Avrupa'ya umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar, Yunanistan'ın Midilli Adası'nı geçiş noktası olarak kullanmaya devam ediyor.

Midilli Adası sahillerine bugün 09.00 ile 12.00 arasında sığınmacıları taşıyan 50 şişme bot ulaştı.

Çanakkale ya da Balıkesir'in farklı ilçelerinden botlara binen çok sayıda sığınmacı, adaya güneydeki sahil kesiminden ya da kuzeydeki Mithymna kentinin Eftalou bölgesinden ayak basıyor.

Çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu sığınmacılar sahile ulaştıktan sonra kayıt işlemlerinin ardından kendilerini ana karaya taşıyacak feribotlara binmek için 65 kilometre uzaklıktaki Midilli limanına yürüyor.
Sığınmacılar, adada kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra limandan kalkan feribotla Pire limanına oradan da Avrupa'nın diğer ülkelerine doğru yolculuklarına devam ediyor.

Üçü sadece sığınmacılar için tahsis edilen feribotların yanı sıra sığınmacıların adadaki turistler ile beraber bindirildikleri farklı feribotlar da bulunuyor. Sığınmacılar yaklaşık 10 saat süren yolculuğun ardından Pire'ye ulaşıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) geçen günlerde, bu yıl Yunanistan'a 396 bin sığınmacının giriş yaptığını açıklamıştı.
BMMYK'ya göre sadece eylül ayında Yunanistan'a giriş yapan sığınmacı sayısı 153 bine ulaştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.