Sigaradan soğutan tabela

Sigaradan soğutan tabela

Balıkesir'in Havran ilçesinde, bir kahvehanenin duvarında asılı bulunan tabela, üzerinde yazılan ifadeleri okuyan birçok kişiyi sigaradan soğuttu, hatta bu kötü alışkanlıktan kurtulmasına vesile oldu.

Sigaranın insan sağlığı üzerindeki etkilerinin ilginç sözlerle kaleme alındığı tabelada "Adı; tütün. Soyadı; sigara. Ana adı; kök. Baba adı; yaprak. Doğum yeri; toprak. Cinsiyeti; nikotin. Görevi; kanser. Adresi; insan. Durağı; dudak. Sokağı; gırtlak. Caddesi; bağırsak, Mahallesi; akciğer. Şehri; ölüm. Eşi; azrail. Sonu; mezar... İçen içer kalan sağlar bizimdir" ifadeleri dikkati çekiyor.

Havran'da kahvehane işletmeciliği yapan Sercan Şık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeni Mahalle'deki kahvehaneyi 3 sene önce devraldığında bu tabelanın duvarda asılı olduğunu hatırlattı. 

Şık, tabeladaki ifadelerin kendisinin de hoşuna gittiğini, bu nedenle yerinden sökmediğini ifade ederek, "İnsanların ilgisini çeken bir yazı. Gelen yabancı müşterilerimiz de hemen fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşıyor. Gayet ilgi çekici. Yazıyı okuduktan sonra etkilenip sigarayı bırakanlar bile oldu" diye konuştu.

Kahvehanenin eski sahibi Hasan Ergenç de devrettiği iş yerinin duvarına astığı ve sigaranın zararlarını ilginç sözlerle anlattığı tabelanın amacına ulaştığını söyledi. Ergenç, şöyle konuştu:  

"Toplu yerlerde sigara içilmemesi, sigaranın zararlarını anlatmak için yazdırdık bu yazıyı, başka bir amacımız yok. Astığımızda iyi tepkiler aldık. Bunu görünce sigarayı bırakanlar çok oldu. Yazıyı okuyan sigara içmenin sonunun ne olduğunu gördü. Ondan sonra bayağı bir bırakan oldu."

Kahvehanenin müşterilerinden 62 yaşındaki emekli öğretmen Ayhan Kurt ise 44 yıldır sigara içtiğini belirtti. Kurt, arkadaşlarının etkisiyle sigaraya başladığını ifade ederek, şunları dile getirdi: 

"Aslında severek başlamadım. Sigaradan nefret ederdim. Öğretmen okulunda arkadaşlarım 'Yak bir tane bir şey olmaz' dediler, meğer bir tane yakmakla bir şeyler oluyormuş. Alıştık, alışkanlık çok kötü bir şey. Bırakmayı isterim. Bu yazıyı gördükten sonra sigarayı bırakmanın iyi olacağını, sonunun iyi olmadığını düşünüyorum. İnşallah bir gün ben de bırakırım."  

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.