Sigara içen kadınların ses tonu 15 yıl içinde erkekleşiyor

Sigara içen kadınların ses tonu 15 yıl içinde erkekleşiyor

Vokoloji Uzmanı İsmail İlter Denizoğlu, sigara içen kadınların ses tonunun 15 yıl içerisinde erkek ses tonuna dönüştüğünü, bu durumun kadınların karakterinde olumsuz etkiler yarattığını söyledi.

İzmir Üniversitesi Hastanesi Vokoloji Uzmanı İsmail İlter Denizoğlu, sigara içen kadınların ses tonunun 15 yıl içerisinde erkek ses tonuna dönüştüğünü söyledi.

Bu durumun karakter üzerindeki olumsuz yansımalarının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Uzman Dr. Denizoğlu, “Özellikle kadınlardaki ses tellerinde, uzun yıllar sigara içilmesine bağlı olarak doku direnci azalmaktadır. Bu durum erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülmektedir. Sigara içen kadınlarda, belli bir süre sonra ses telinin üzerini örten mukozanın altındaki gevşek dokuda jölemsi tabaka birikmeye başlıyor ve frekans düşüyor. Bu nedenle sesi kalınlaştırıyor” dedi.

Cinsiyet algısında ses tonunun öneminin çok büyük olduğunu ifade eden Denizoğlu, “Özellikle sesiyle ilgili çalışanlarda daha büyük sorun yaşanıyor. Kadın telefonda erkek sanılıyor, kendisine ’buyurun beyefendi’ deniyor” diye konuştu.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.