Şiddetten en çok Müslümanlar mağdur oldu

Şiddetten en çok Müslümanlar mağdur oldu

'BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dünya genelinde terör ve aşırılıkçı şiddetten en fazla mağdur olanların Müslümanlar olduğunun görülmesi gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dünya genelinde terör ve aşırılıkçı şiddetten en fazla mağdur olanların Müslümanlar olduğunun görülmesi gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 7 başlıkta hazırladığı aşırılıkçı şiddetle mücadele eylem planını BM Genel Kurulu'na sundu. Genel Sekreter, tüm üyelerden belirlenen 7 başlık bağlamında kendi ulusal eylem planlarını hazırlamalarını istedi.

Ban, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada aşırılıkçı şiddet ve terörün engellenmesi için yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerini üye ülkelerle paylaştı.

"Aşırılıkçı şiddet tehlikesi herhangi bir bölge, ırk, din ve milletle sınırlı değildir" diyen Ban, "Dünya genelinde aşırılıkçı şiddetten en fazla mağdur olanların Müslümanlar olduğunu kabul etmeliyiz" dedi.

Kısa vadeli politikaların, yönetimsel zaafların, sert cevapların ve sadece güvenlikçi önlemlere odaklanarak insan haklarının ihlal edilmesinin, tehdidi azaltmak yerine artırdığını vurgulayan Ban, "Terör grupları sadece şiddet eylemi peşinde koşmazlar, aynı zamanda sert reaksiyon gösterilmesi için de uğraşırlar" diye konuştu.

Ban, "düşüncesiz politikaların" halkları birbirine düşüreceğini, marjinal grupları yabancılaştıracağını ve bunun "düşmana fayda sağlayacağını", sürekli korkuyla yaşanamayacağını, serin kanlı ve sağduyulu eylemlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Önleyici politikaların önemine vurgu yapan Ban, hazırladığı planın, yoksulluk, ayrımcılık, kötü yönetim, hak ihlalleri gibi temel sorunlara eğilen ve çözüm için diyalog, iyi yönetim, eğitim, cinsiyet eşitliği ve bölgeler arası eşitliğin sağlanması gibi konuları içerdiğini kaydetti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.