Şiddet mağduru sağlık çalışanına 'açıklama özgürlüğü'

Şiddet mağduru sağlık çalışanına 'açıklama özgürlüğü'

Danıştay 15. Dairesi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının basınla paylaşılmamasını düzenleyen genelgenin yürütmesini durdurdu.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcılığı 19 Temmuz 2013'te konuya ilişkin genelge yayımladı.

 Sağlık çalışanına şiddet olaylarının basın ve yayın kuruluşlarıyla paylaşılmaması istenen genelgede, ihbar niteliği taşıyan bilgilerin sadece adli koruma ve inceleme mercilerine bildirilmesi gerektiği belirtildi.
 
Genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15. maddesinde, devlet memurlarının, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremeyecekleri, bu konuda gerekli bilginin ancak bakanın yetkili kılacağı görevliler tarafından verilebileceği ifade edildi.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, söz konusu genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.
 
Danıştay 15. Dairesi, genelgenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.
 
Kararda, devlet memurlarının görevleri dışındaki konularda basın ve yayın kuruluşlarına bilgi veya demeç vermesini engelleyen bir mevzuat hükmü bulunmadığı vurgulandı.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.