Sıcakta hem ekmek çıkarıyor hem de ekmek parasını!

Sıcakta hem ekmek çıkarıyor hem de ekmek parasını!

Aşırı sıcak havaların etkiliği olduğu Tekirdağ’da özellikle fırıncılar zorlu mücadelesine devam ediyor. 90 dereceyi bulan ortamda çalışan fırıncılar, hem ekmek çıkarıyor hem de ekmek parasını.

Tekirdağ’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı günlük yaşamı zorlaştırıyor. Gölgede 36 derece ölçülen hava, nem ile birlikte vatandaşları bunaltıyor. Hayatı olumsuz etkileyen sıcaklığa en çok maruz kalanlar ekmek fırınlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor. İnsanlar gölgede durmakta bile zorlanırken fırında ocak başında çalışan ustalar fırının ağzında hem fırının sıcaklığı hem de aşırı yaz sıcaklarıyla mücadele ediyor. 

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul Mahallesinde fırında ocakçı başı olarak çalışan ve 17 yıldır bu işi yapan Coşkun Adıgüzel, havaların serinlemesini dört gözle beklediğini söyleyerek, "Sürekli böyle sıcak havalarda uğraşıyoruz, sıcaklarla mücadele ediyoruz. Fırının normal sıcaklığı 200 derece fırının karşısında biz de sıcakla mücadele ediyoruz. Normalde kışın daha iyi olurken yaz aylarında sıcakta burasına dayanmak zor. Dışarıda havalar çok sıcak dışarının sıcaklığı ve fırının sıcaklığı ile birlikte içeri de 90 bazen 100 derece sıcak oluyor. Ekmek paramızı kazanmak için biz de mecburen bu sıcaklığa dayanıyoruz. Bir an önce havalar serinlese de rahatlasak diye bekliyoruz. 90 derece sıcaklıkta hem ekmek çıkartıyoruz hem de ekmek paramızı kazanıyoruz. Bu sıcaklarda insanlar dışarıda gölgede bile duramazken biz bu sıcakta çalışarak insanlara hizmet ederek ekmek paramızı kazanıyoruz" dedi.  

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.