Siber güvenliğe yerli çözüm

Siber güvenliğe yerli çözüm

Son yıllarda çok önemli bir hale gelen siber güvenlikte ses getirecek çözümler üretmeye çalışan HAVELSAN, Türkiye'de siber güvenliğin mükemmeliyet merkezi olmaya çalışıyor.

Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, siber güvenlik son yıllarda çok önemli bir hale geldiğini ve bu alanda Türkiye'de mükemmeliyet merkezi olmaya çalıştıklarını belirterek, "Bunun için çok önemli Ar-Ge projelerimiz var. Yakın zamanda siber güvenlikte ses getirecek çözümler üreteceğiz" dedi.

Atalay, HAVELSAN'ın misyonunun, yazılım yoğun teknoloji çözümleri geliştirmek olarak belirlendiğini söyledi.
Türkiye'nin en büyük yazılım geliştiren firması konumunda olduklarına işaret eden Atalay, bugüne kadar dünyadaki muadillerinden çok daha iyi pek çok çözüme imza attıklarını dile getirdi.

Günümüzde hemen her şeye "akıllı" denilmeye başlandığına değinen Atalay, şöyle konuştu:
"Akıllı arabalar, evler, yollar, şehirler... Akıllı dediğiniz her şeyin içinde artık yazılım var. Yazılım, sadece bilgisayar mühendislerinin kullandıkları bir alan olmaktan çıktı, günlük hayatın her aşamasında her şeyde var. Yazılım 7/24 her anımızda kullandığımız, karşılaştığımız bir şey. Her şey yazılıma giderken bu konuda ihtiyaçlar neredeyse sınırsız. Yapabileceğiniz çözümler ise sizin yetenek ve ufkunuzla sınırlı. HAVELSAN, bu alanda Türkiye'de olduğu gibi dünyada da çok önemli bir oyuncu konumuna geliyor. Bundan gurur duyuyoruz."

Son olarak Katar'a yönelik geliştirdikleri ekonomik ilişkilere dair bilgiler veren Atalay, "Satışını gerçekleştirdiğimiz 50 milyon dolarlık, peşinde koştuğumuz yaklaşık 300 milyon dolarlık iş fırsatı var. Bunların çok önemli kısmı yazılım temelli güvenlik ve savunma çözümleri" dedi.

Yaklaşık bin 200 çalışanla faaliyet gösterdiklerini, bunun yanında pek çok iş ortakları bulunduğunu anlatan Atalay, "HAVELSAN olarak her şeyi kendimiz yapmayı düşünmüyoruz. Piyasada irili ufaklı bu konuda faaliyet gösteren pek çok firmayla iş ortaklığı yapıyoruz. Birkaç bin mühendisin emek verdiği bir alandan bahsediyoruz. Dünyadaki muadillerimizden aşağı kalır bir tarafımız yok, hatta bazı konularda çok daha iyi işler yapıyoruz. Aldığımız rekabetçi işler bunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Güney Kore, Amerika, Katar, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın aralarında bulunduğu dünyanın bir çok ülkesine ürün sattıklarını ifade eden Atalay, Türkiye ile iyi ilişkileri olan her ülke olduklarını, olmaya devam edeceklerini söyledi.

Cironun yüzde 10'u Ar-Ge'ye

Atalay, şirket olarak toplam cironun yaklaşık yüzde 10'unu Ar-Ge'ye ayırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Kendi Ar-Ge gruplarımızın gerçekleştirdiği pek çok ürün var. Bunların bazıları doğrudan nihai kullanıcının kullanabileceği ürünler, bazıları da nihai kullanıcıya sunduğumuz ürünlerin alt ürünleri. Alt ürün ve nihai ürün seviyesinde pek çok çalışmamız var.

Siber güvenlik son yılların çok önemli bir hale geldi. Türkiye'de siber güvenliğin mükemmeliyet merkezi olmaya çalışıyoruz. Bunun için çok önemli Ar-Ge projelerimiz var. Türkiye'de bu alanda çalışan pek çok firmayla KOBİ seviyesinde iş birliği halindeyiz. Yakın zamanda siber güvenlikte ses getirecek çözümler üreteceğiz."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.