Sezai Karakoç, Said Nursi'nin Risalesini altını çize çize okurdu

Sezai Karakoç, Said Nursi'nin Risalesini altını çize çize okurdu

Önceki gün Hakkın rahmetine kavuşan mütefekkir Sezai Karakoç’u anlatan yazar Suad Alkan, bizzat şahit olduğu bir hatırayı anlattı

RİSALEHABER

Daha önceki yıllarda TV111 kanalında Caner Kutlu’nun sunduğu Medeniyet Tasavvurları programında konuşan Suad Alkan, başta Sezai Karakoç olmak üzere pekçok mütefekkir ve şairin Bediüzzaman'ın fikirlerinden etkilendiğini ve hatta onun öğretisini beslendikleri ana kaynaklardan birisi saydıklarını ifade etti. 

Bediüzzaman’dan süt emdi

Alkan, “Rasim Özdenören Sezai Karakoç’un etkilendiği üç önemli kişi belki en önemlisi olarak Bediüzzaman Said Nursi’yi sayıyor. Yusuf Kaplan bir kere Elif Dergisi’ne geldiği zaman orada konuşması sırasında “Sezai Karakoç’un Bediüzzaman’dan süt emdiğini unutmayalım, gözönünde tutalım” diye bir cümlesi var. Yusuf Kaplan, Bediüzzaman’ı iyi anlamış bir adam” dedi.

Sözler Risalesi'ni satırların altını çize çize okumuştu

Sezai Karakoç’un bizzat kendisine “iki beslenme kaynağım var biri Bediüzzaman Said Nursi, diğeri Necip Fazıl'dır” dediğini hatırlatan Alkan, “Ben Sezai beyin bürosunda Bediüzzaman’ın Sözler kitabını karıştırdığımda paragraflarının altının kurşun kalem ile çizildiğini gördüm. O kendisinin çalıştığı bir kitaptır. Eğer bir insan kitabın altını çiziyorsa onu mektep olarak kullanıyor demektir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.