Seyda Molla Musa Celâlî vefat etti

Seyda Molla Musa Celâlî vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

RİSALEHABER

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan, bölgenin büyük alimlerinden Molla Musa Geçit, tedavi gördüğü hastanede Hakkın rahmetine kavuştu

Yazar Müfid Yüksel, vefat haberini şöyle duyurdu:

"Yaşayan çok büyük İslâm âlimlerinden, Ulemâ-yı Ekrâdın meşâhirinden, Bâyezidli yakın aile dostumuz Allâme/Seyda Molla Musa El-Celâlî (Geçit) Coronavirus tâunundan,ifâkat bulamayarak Hakk'ın (C.C) Rahmetine kavuşmuştur. Seyda'ya Allah'tan (C.C) Rahmet niyaz ediyoruz."

Seyda Molla Musa Geçit'in cenazesi ders verdiği Ahmet Yesevi Medresesinde İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi.

Kimdir?

1938 yılında Doğubayazıt’ın Telçeker Köyünde doğan ve ilkokuldan sonra bölgenin muhtelif medreselerinde 17 yaşına kadar dini ilimleri tahsil eden Geçit, daha sonra İmam-Hatiplik görevine başlayarak yaklaşık 50 sene medreselerde ders verdi. 65 yaşından itibaren kendisini tamamen ilmi kitaplar hazırlamaya adadı. Vefatında kadar Doğubayazıt’ta ikamet eden ve “Molla Musa el-Celalȋ” diye tanınan Geçit, bugüne kadar yüzlerce talebe yetiştirdi.

Bir çok eser de telif eden Geçit, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin İşarati’l-İ’caz ve Kızıl İcaz kitapları hakkında da şerhler yazdı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum