Şevki Yılmaz: Ayasofya'ya darbe yapıldı. Açacağız, açacağız!

Şevki Yılmaz: Ayasofya'ya darbe yapıldı. Açacağız, açacağız!

Allah bu ülkeyi sahipsiz bırakmasın. En büyük darbe en büyük ihtilal Allah'ın dinine yapılmıştır

Refah Partisi Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, "En büyük darbe en büyük ihtilal Allah'ın dinine yapılmıştır. 1925'te dinle aldığımız bir vatanda dine savaş açtılar. En büyük darbe harflerimize oldu. Biz dünyada harfleri değiştirilen bir milletiz. Harfleri değiştirdiler. Cumaya darbe yapıldı pazara çevirdiler. Ayasofya'ya darbe yapıldı. Açacağız, açacağız" dedi.

Siirt'e gelen Yılmaz, demokrasi nöbetlerine destek vermek için meydanda toplanan kalabalığa hitap etti. Beraberinde AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Ak Parti Siirt Belediye eski Başkanı Mervan Gül ile valilik önündeki demokrasi meydanına gelen Şevki Yılmaz, vatandaşlarla yatsı namazı kıldıktan sonra kurulan platformda bir konuşma yaptı.

Barış köprüsünün Osmanlılar tarafından inşa edildiğini ve yıllarca Osmanlının bunu omuzladığını aktaran Yılmaz, "Batının kuyruk acısı var. İstanbul'dan kovuluşunu unutturmuyor. Yeniden dönmek istiyorlar. Bütün bu planlar sonunda Osmanlının kurduğu barış köprüsünü yıktılar. Allah bu ülkeyi sahipsiz bırakmasın. En büyük darbe en büyük ihtilal Allah'ın dinine yapılmıştır. 1925'te dinle aldığımız bir vatanda dine savaş açtılar. En büyük darbe harflerimize oldu. Biz dünyada harfleri değiştirilen bir milletiz. Harfleri değiştirdiler. Cumaya darbe yapıldı pazara çevirdiler. Ayasofya'ya darbe yapıldı. Açacağız, açacağız. Medeniyetimize darbe yaptılar. Bugün bu darbeleri, tanklarla insanlarımız yok etmeye çalışan bu haydutlar idam almasın diye batı ayaklandı. Bir de 'müttefiklerimiz" diyorlar. Türk ordusunun içinde İngiliz yanlısı varmış, Fransız yanlısı varmış. Asın bunları. Geçen söyledim; İl başkanım bilir. İstiklal mahkemeleri vatana ihanet eden, düşmanla işbirliği yapanlar için kurulmuştu. Yeniden bu mahkemelerde bunların yargılanması lazım" dedi.

iha

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum