Şevket Eygi sordu: Ayasofya niçin hâlâ açılmamaktadır?

Şevket Eygi sordu: Ayasofya niçin hâlâ açılmamaktadır?

Mehmet Şevket Eygi, "İktidar Siyasal İslam’ın elinde olduğu halde Ayasofya niçin açılmamaktadır?" diye sordu.

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazısında çeşitli sorular soran Eygi, bu konuları ve soruları sık sık dile getirdiğini belirterek, "Lütfen, tekrara ne hacet var denilmesin. Bunlar her gün sorulması gereken önemli, hayatî, vahim sorulardır. Niçinleri, nedenleri, cevapları tartışılabilir ama sorular mutlaka sorulmalıdır" şeklinde yazdı.

Eygi'nin sorularından bazıları şöyle:

Birinci soru: Siyasal İslam yükselirken, gerçek dindarlık niçin azalmakta, namaz kılanların oruç tutanların sayısı niçin azalmaktadır? Müslüman yığınlar niçin dünyevîleştirilmektedir?

İkinci soru: Kur’an’daki, Sünnetteki, Şeriattaki gerçek tesettüre zıt Süslümanî tesettür niçin yaygın hale gelmiştir. Bu bozulmada kimlerin parmağı ve menfaati bulunmaktadır? Alaca bulaca, rengarenk, sürmüş sürüştürmüş, takmış takıştırmış, kırıtmalı Süslüman tesettüründen kimler milyarlarca dolar vurmaktadır?

Üçüncü soru: Yüz ölçümü, nüfusu, tabiî kaynakları bizden az olan Güney Kore’nin devlet büyükleri, ileri gelenleri yüzde yüz millî ve yerli Kore otomobillerine bindikleri halde bizim büyüklerimiz ve kodamanlarımız niçin yabancı lüks Mercedes’lerle gezmektedir?

Dördüncü soru: Yakın zamana kadar dünyanın altıncı tahıl ambarı olan Türkiye bugün ekmek yapmak için dışarıdan niçin yılda üç milyon küsur (kalitesiz ve sağlığa zararlı) buğday satın almak durumuna düşmüştür? Tarımımız niçin çökmüştür?

Beşinci soru: Vatansever ve idealist zenginlerimizden Nuri Demirağ’ın uçak fabrikası niçin kapanmak zorunda bırakılmıştır?

Altıncı soru: İktidar Siyasal İslam’ın elinde olduğu halde Ayasofya niçin açılmamaktadır?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum