Şevk ve ümit veren müjdeler

Şevk ve ümit veren müjdeler

Araştırmacı-Yazar Halil Uslu’nun merakla beklenen "Bediüzzaman Said Nursi’den Çağımıza Müjdeler" kitabı çıktı

Kitabın Takdim yazısında Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed’in “asm” müjde Peygamberi olduğunu hatırlatan Uslu, “çağımızda O zat-ı nuraninin büyük varislerinden Hz. Bediüzzaman da bir müjde üstadıdır” dedi.

Uslu, takdim yazısını şöyle sürdürdü:

“Cenâb-ı Allah Zumer suresi 53. ayette “Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin” buyurmuştur. Çünkü en büyük kriz ve en büyük tehlike ümitsizliktir. İntiharlara  ve infilaklara giden yol, her şeyin bittiğini kabul ettiği andır. İşte o anda Kur’an ümit ve müjde elleriyle yani bir “dest-i gaybi ” ile kucaklıyor. Kim bu ayete yapışırsa yapışsın nura ve aydınlığa gidiyor.

“Manevi hayatla birlikte, sosyal ve içtimai hayatın temel unsuru ve vazgeçilmez kuralı da müjde ve ümittir. Ecdadımız halk lisanıyla ve avamın anlayacağı tarzda “Gün doğmadan neler doğar” demişler. Bunlar maneviyat dünyamızdan halka inen teselli ve kucaklayıcı kelimelerdir. Küreselleşen veya teknoloji ile bir araya gelen, dünya ailesinin ortak noktası budur.

“Kainatın serveri ve güzeller güzeli, canımızın canı, cananımız müjdeci Peygamber Hz. Muhammad “a.s.m.” “Zorlaştırmayın kolaylaştırın, nefret ettirmeyin müjdeleyin” buyurmaktadır. Bu söz çağları kucaklayan ve bütün insanlara rehber olacak ve her yere asılacak ve “vird-i zeban” edilecek bir şaheserdir. Bu itibarla müjde ve ümit sünnettir.

“Ehl-i irfan ve tefekküre arz ettiğimiz bu nâciz eser için Bediüzzaman hazretlerinin çağımıza ve istikbale bakan müjde dolu tespitlerine ve ümit limanlarına uğrayarak ve  dünya haritasını önümüze koyarak ve üzerindeki inkişafları kıyas mantığı ile değerlendirerek ve  teknolojinin imkanları ile  ulaştık. Gördüklerimizi ve tahakkuk edenleri belgeleriyle bu eserde göstermeye çalıştık. Bu eser başta Avrupa, Rusya Amerika, Alem-i İslam ve Türkiye gibi kıta ve devletlerde, İslâmi inkişafları ve gelişmeleri içine alan bir muhtevadadır. Cenab-ı Allah’ın yardımıyla kaleme aldık, müjde ve ümitlerle yaşayanlar çoğalırsa, insanlık aleminin rengi  değişecektir inşaallah.”

Daha ayrıntılı bilgi için: 0 543 278 19 30
E-mail: [email protected]

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.