Sevenleri Vahdet Yılmaz Ağabeyi kitap ile anlattı

Sevenleri Vahdet Yılmaz Ağabeyi kitap ile anlattı

O tarihten sonra sevenleri Vahdet ağabey hakkında yazılar yazdı. Bu yazılar himmet sahibi sevenleri tarafından kitap olarak yayınlandı

29 Mart 1945’te Erzurum’un Hasankale ilçesinde doğan Vahdet ağabey 12 Eylül 2020’de tedavi gördüğü hastanede Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

O tarihten sonra sevenleri Vahdet ağabey hakkında yazılar yazdı. Bu yazılar himmet sahibi sevenleri tarafından kitap olarak yayınlandı.

“Nurlara Vekfedilmiş Bir Hayat: Vahdet Yılmaz Ağabey” isimli kitap Enfal Seriklioğlu, İhsan Safi, Ünal Akyüz, İbrahim Aygün ve Muhammed Ceren tarafından düzenlendi ve basıldı.

Kitabın Önsöz’ünde şu bilgilere yer verildi:

“Vahdet Yılmaz ağabey, 29 Mart 1945 tarihinde Erzurum’un Hasankale ilçesinde doğmuştur. Aşağı yukarı 15 yaşındayken babası ve kardeşi Talat’la birlikte gittikleri Erzurum Kurşunlu Camii’nde, Cebrail Hoca’nın Hakikat Nurları kitabından yaptığı ders vesilesiyle Risale-i Nurlarla tanışmış ve ölene dek yani 60 yıl boyunca Risale-i Nurlardan hiç kopmamıştır. 1982 yılına kadar, Erzurum Nur hizmetlerinde merhum Mehmet Kırkıncı Hocaefendi’nin sağ kolu, Erzurum cemaatinin de can damarı olmuştur.

Vahdet ağabey 1982 yılının ortalarında, İstanbul Nur hizmetlerinde vuku bulan bazı sıkıntılar sebebiyle Kırkıncı Hocaefendi tarafından 1 aylığına İstanbul’a gönderilir. Bazı zorluklara rağmen İstanbul’u kısa zamanda derleyip toparlar, fakat Vahdet ağabey bir daha Erzurum’a geri dönemez. Adeta uçmasını öğrendiği için annesi tarafından yuvadan atılan bir yavru kuş gibi o da Erzurum yuvasından -hiç istememesine rağmen- ayrı düşmüştür. Bu tabii ki Erzurumlular için büyük bir kayıptır, lâkin kaderin bu hükmü, İstanbullular için rahmeti sonsuz Allah’ın ne büyük bir ihsanı olmuştur. Vahdet ağabey hizmet uğrunda, artık Dersaadet semalarında tayeran edecek, İstanbul yollarında seyran kılacaktır.

Vahdet ağabey neredeyse 40 yılı bulan İstanbul hayatı boyunca çok büyük gailelerle karşılaşır. Onun bu hizmet koşusunun hele ilk yıllarında zahmetler, mihnetler ve engeller hiç eksik olmaz, ama Allah’ın lütuf ve inayeti ve de hiç bitmeyen azmiyle bu mâniaları birer birer aşması müyesser olur. O, bu engelleri aşarken, önüne engel çıkarılan, iftiralara maruz bırakılan ağabeylere de şaşmaz ferasetiyle destek olur, hemen ilk anda, hiç tereddütsüz safını belirler. Doğru bildiği yoldan, Allah’ın izniyle hiç sapmaz.

Fakülte, Haseki, Nursaray, Soyak, Marmara, Cihangir, Avcılar, Esenler, Başakşehir medreseleri derken yavaş yavaş bütün İstanbul’da medreseler açar ve Hızır gibi hizmetlerde koşturur. Hiç boş durmaz, her akşam Dersaadet’in bir tarafında başka bir derste ya ders okur ya da okutturur. Onun rahle-i tedrisinden geçen yüzlerce talebe bugün doktor, akademisyen, avukat, öğretmen, esnaf vb. olarak memleketine ve milletine hizmet etmektedir.

Bu mütevazı kitap çalışması, 12 Eylül 2020 tarihinde, 75 yaşında, irtihal-i dâr-ı beka eyleyerek Üstad’ına, Sungur Ağabey’ine, Kırkıncı Hoca’sına, Bekir Berk Ağabey’ine ve diğer abi/kardeşlerine kavuşan ama bir veçhesiyle de bu rıhletiyle, ders ezberleyen küçük torunlarını, Avcılar’daki medrese ehli kedilerini ve bütün dünya sathındaki talebelerini yetim bırakan, dostlarını ve arkadaşlarını da büyük hüzne düşüren Risale-i Nur hâdimi ve vâkıfı Vahdet Yılmaz ağabeyin aziz hatırası için hazırlanmıştır.

Vefatından sonra basın-yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında merhum ağabeyimiz için yayımlanan ve paylaşılan yazılardan tespit edilebilenlere bu neşirde yer verildiği gibi, sosyal medyadan ve mesaj gruplarından ulaştığımız birçok ağabey ve kardeşimizden de bu kitap için hususi olarak yazı talebinde bulunulmuştur. Elbette merhum Vahdet Yılmaz ağabeyin emeğinin geçtiği ve onu sevip hürmet eden kişiler, bu kitapta yazısı bulunanlarla sınırlı değildir. Fakat kitabın baskısını merhum Vahdet ağabeyin vefatının ikinci sene-i devriyyesine yetiştirebilmek endişesiyle, eser kisve-i tab’a bürünecek aşamaya gelince, çalışma basım için matbaaya gönderilmiştir. Kitabın bu baskısında, yazısının yer al(a)maması gerekçesiyle hiçbir dostumuzun bize gönül koymamasını istirham ederiz. İnşallah kitabın ilerleyen baskılarında merhum ağabeyimizin dost, kardeş ve talebelerinden gelecek olan yeni yazılar da çalışmaya ilave edilecektir (Bu meyanda, arzu edenler yazılarını, hatıralarını ve iki üç adet görseli [email protected] adresine gönderebilirler).

Hayatını Nurlara vakfetmiş ve Nurların yılmaz kahramanı olmuş Vahdet Yılmaz ağabeyi rahmet, minnet ve hasretle yâd eder; Settâr, Gafûr ve Rahîm olan Cenab-ı Allah’tan merhum ağabeyimizin kabrini pür-nûr, ruhunu şâd, mekânını cennet ve makamını âlî eylemesini temenni ve niyaz ederiz.

Kitabı ücretsiz temin etmek isteyenler [email protected] adresine mail atabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.