Servisçi ve taksiciler MTV'den rahatsız

Servisçi ve taksiciler MTV'den rahatsız

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden (MTV) servisçi ve taksici esnafı da rahatsız.

Vergiyi bir kambur gören esnaf, bu anlamda devleti adımlar atmaya davet ediyor. İstanbul Umum Servis Araçları İşletmecileri Derneği (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, MTV’nin bir aylık gelirlerine mal olduğuna işaret ediyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Eyüp Aksu da vergiyi önemli bir yük olarak tanımlıyor.

Öztürk ve Aksu, MTV borçlarında yapılandırmanın rahatlama getireceği görüşünde.

Vergi yükünden servisçi ve taksici rahatsız. Bu yükte payı olan ve yüzde 10,11 oranında zamlanan MTV ile ilgili şikâyetler artıyor. Konu ile ilgili Cihan’a açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri soruna el atılmasını talep ediyor. İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, “MTV sırtımızda bir kambur olarak duruyor. Bu vergi bizden devamlı alınıyor ve devamlı artıyor.” ifadelerini kullanıyor. Öztürk, MTV’nin gelir vergisini geçtiğini dile getiriyor ve şunları kaydediyor:

“Senenin üç ayı vergiye gidiyor. Biz senede 1.800-1.900 lira MTV ödüyoruz. Bu önemli bir rakam. Yani 1 aylık gelirimizi MTV’ye veriyoruz. Öte yandan 1 aylık gelirimiz gelir vergisine gidiyor, 1 aylık gelirimiz de sigortaya. Bilhassa MTV bizim için yük, şu aşamada vergiyi ödememiz kolay değil. Bu vergiyi muayeneden muayeneye ödeyebiliyoruz ya da af geldiğinde.”

Öztürk, MTV borçlarının yapılandırılabileceğinden de söz ediyor. İlaveten servisçinin Katma Değer Vergisi (KDV) veya Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muaf tutulması talebinde bulunuyor.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.