Zizek sanki Bediüzzaman gibi konuşuyor

Kaplan, "çağımızın en cins düşünürlerden" diye ifade ettiği Slavoj Zizek'in sözlerini "sanki bir Bediüzzaman konuşuyormuş gibi hissettim" şeklinde yorumladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, "çağımızın en cins düşünürlerden" diye ifade ettiği Slavoj Zizek'in sözlerini "sanki bir Bediüzzaman konuşuyormuş gibi hissettim" şeklinde yorumladı.

Zizek'in Müslüman bir düşünü gibi konuştuğunu belirten Kaplan, "İki gündür Radikal gazetesinde, çağımızın en cins düşünürlerden Slavoj Zizek röportajı yayımlanıyor: Zizek'in söylediklerini okuyunca "şaşkına döndüm": Sanki bir Müslüman düşünür konuşuyormuş gibi, bir Sezai Karakoç, bir Cemil Meriç, bir Bediüzzaman konuşuyormuş gibi hissettim" dedi.

Zizek'in sözlerindne örnekler veren Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zizek, 'Avrupa'nın geleceğinin, Osmanlı modelinde gizli olduğunu' söylüyor. Kürt sorununun, ancak Osmanlı modeliyle (kültürel ve siyasî özerklik'le) çözülebileceğini söylüyor. Avrupa'daki, -özellikle Balkanlar'daki- sorunların Osmanlı modeliyle hâl yoluna konabileceğini söylüyor.
Özgürlüklerin yurdu diye 'tapındığımız' Avrupa'ya, 'gerçek çokkültürlülüğü Osmanlı'nın öğretebileceğini' söylüyor. Avrupa'nın dünyayı "tehlikeli bir ırkçılığın (dolayısıyla çatışmaların) eşiğine sürüklediğini" söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bediüzzaman Haberleri