Yurtlarda yeni dönem başlıyor

Yeni yönetmelikle öğrencilerin barınmalarından kredi ödemelerine, depozito ücretlerinden yurtlara ulaşımlarına kadar çok sayıda alanda önemli düzenlemeler hayata geçiriyor

Son yıllarda özellikle okudukları dönemde yaptıkları staj ve çalışma imkanlarıyla kendilerine yeni bir pencere açan gençler, herhangi bir işte çalıştıkları zaman yurtta kalamama sıkıntısı yaşıyordu. Yapılan yeni düzenlemede öğrenciler 120 güne kadar ücretli olarak bir yerde çalışabilecek ya da staj yapabilecekler. Çalışma süreleri ya da ücretli stajları 120 günü aşmayan öğrenciler yurtlarda barınmaya devam edebilecekler.
 
ÖĞRENCİNİN KAYDI SİLİNMEYECEK
 
KYK yurtlarında daha önceleri artık yıl öğrencilerinden iki kat ücret alınırken, yeni düzenlemeyle bu oran yüzde 50’ye düşürüldü. Öğrencilerin özellikle vize, final ve benzer dönemlerde yatırmayı unuttukları ve mağdur oldukları uygulamalardan birisi de artık tarihe karıştı. Daha önceleri yurt ücretini zamanında ödeyemeyen öğrencilerin yurttan kayıtları siliniyordu. Yeni düzenlemeyle bu öğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. Bunun yerine öğrencilerin yurt ücretleri yılda iki kez olmakk koşuluyla yurt depozitolarından tahsil edilecek.
 
GEÇİŞ YAPANLARIN SIKINTISI GİDERİLDİ
 
Daha önce üniversite ya da bölüm değiştiren öğrencilerin sıkça karşılaştığı sorunların ilk sıralarında gelen barınma sorunu da öğrencilerin bu sıkıntıyı yaşamamaları için değiştirildi. Bundan sonraki dönemde yurtta barınan veya barınmayan öğrencilerden yatay ya da dikey geçiş yapanlar, yeni kayıt yaptırdıkları öğretim kurumunun normal öğretim süresi kadar yurtlarda kalabilecekler. Böylece KYK’da kalan gençler, geçiş yaptığı okul süresi bitmeden yurttan ayrılma sorunuyla karşılaşmayacaklar.
 
Akit 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri