Görgü tanıklarının verdikleri bilgiye göre, protestocular sıkı güvenlik önlemleri arasında, Sana Üniversitesi'nin ana kapısının bulunduğu meydana akın ediyor.
Başkentte yönetim yanlılarının da gösteri yapması bekleniyor ve iki tarafın karşı karşıya gelmesinden endişe ediliyor. Bu sebeple polisin, her iki tarafın destekçilerinin etrafını çevirdiği belirtiliyor.
Halk, 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifa etmesini istiyor. Salih önceki gün, güvenlik kuvvetlerine protestocuları koruma, çatışmaları durdurma ve hükümeti destekleyenlerle muhaliflerin karşı karşıya gelmesini önleme talimatı vermişti.
Son 9 günde Salih karşıtı protesto gösterilerinde 17 kişi ölmüştü.
Yemen, muhaliflerle diyalog yolunda
Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, yönetim karşıtı protestocularla diyalog için komite kurdu.
Resmi Yemen ajansı SABA, Salih'in Başbakandan, 5 kişilik komiteye başkanlık etmesi talimatını verdiğini duyurdu.
Komitenin görevinin, "protestocular da dahil tüm muhaliflerle yapıcı ve açık diyalog kurmak ve onların şartlarını ve görüşlerini dinlemek olduğu" belirtildi.
Yemen Devlet Başkanı dün de güvenlik güçlerinden kendisinin istifasını isteyen protestocuları korumasını istemişti.
Ajansın haberinde, Salih ve üst düzey yetkililerin dün ayrıca ülke ekonomisini ve ülkedeki kronik işsizlik sorununu ele aldıkları kaydedildi.
Yemen'de 32 yıldır iktidarda bulunan Salih'in istifası talebiyle yapılan gösterilerde şu ana kadar 13 kişi öldü. Salih, istifa etmeyi reddetmiş ancak 2013'te yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.
Habertürk