Yargıya müdahaleye suç duyurusu

Kadir Özbek ve Ahmet Ersin hakkında suç duyurusu

Halkın Avukatları Platformu, Erzincan davasına müdahale etmekle suçlanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek ile CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Platform adına açıklama yapan Denge Hukukçular Derneği Başkanı Erhan Şahin, "Gizli tanıkların gizliliği kalmadığı gibi gizli tanıklık müessesesi sorgulanır hale gelmiştir. Bizzat bu dosyalarla ilişkili kamu görevlilerinin de açıkça suça karıştıkları anlaşılmaktadır. Kadir Özbek, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in hakkında; göreve ilişkin sırrın açıklanması, soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamalarıyla Erzurum Özel Yetkili Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."

Konya, Aksaray ve Karaman Barosu avukatları dün bir araya gelerek, Dedeman Otel'de 'Hukuki Gelişmeler' konulu bir basın toplantısı düzenledi. Programa, 4 hukuk derneğinden yaklaşık 50 avukat katıldı.

Halkın Avukatları Platformu adına konuşan Denge Hukukçular Derneği Başkanı Erhan Şahin, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in, Erzincan'da yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren gizli tanıklarla görüşme ayarlayarak, davanın seyrini etkilediğini ifade etti. Şahin, konuyla ilgili Özbek hakkında Yargıtay Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

Erhan Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk hakkındaki mahkeme tarafından kabul edilen iddianame ile ilgili olarak, İddianameye baktık, bizce suç yok, Berk'in arkasındayız' ifadelerine de şu sözlerle atıfta bulundu: "Mahkemeye ve yargılamaya gerek kalmadan suçsuzluğa hükmedilmiş durumdadır. Bu beyanat doğrudan yargılamayı yapan mahkemeyi etkileyecek mahiyettedir. Bu itibarla, TCK 288. maddesindeki adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve 277. maddesindeki yargı görevini yapanı etkileme kapsamında gerekli tahkikatın yapılması amacıyla Erzurum Özel Yetkili Savcılığı'na ve Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderilmek üzere Konya Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."
Zaman

Güncel Haberleri