UNESCO: DAEŞ'in Yıkımları da savaş suçu

UNESCO Genel Sekreteri İrina Bokova, dün yaptığı açıklamada Daeş örgütünün eylemlerini savaş suçu kapsamında değerlendireceklerini söyledi.

Ömer Çiftçi’nin haberi

RİSALEHABER- UNESCO (birleşmiş milletler eğitim, bilim ve kültür teşkilatı) Genel Sekreteri İrina Bokova, dün kendisine yöneltilen mikrofonlara Daeş örgütü ile ilgili kendilerinin aldığı kararları söyledi.

Kararlar kapsamında Daeş’in Ortadoğu bölgesinde ve Suriye’de insanlığa verdiği hasarların savaş suçu kapsamında olduğu belirlendi.

Bir diğer konu ise Daeş’in Ortadoğu bölgesinde bulunan ve dünya mirası olan tarihsel ve kültürel eserlere verdiği zararlar. Bu zararların geri döndürülemez boyutta olduğunu gören UNESCO, bir başka savaş suçu olarak bu eserlere verilen zararlar olduğunu düşünüyor.

Onislam.net’in haberine göre Daeş’in yapmış olduğu kültürel yıkımın boyutlarının korkutucu olduğunu söyleyen Bokova, “İnanıyorum ki medeniyetlerin beşiği olan Ortadoğu bölgesindeki bu kültürel yıkımlara karşı Dünya’nın tepkisi sert olacaktır” sözlerini sarf etti.

“Daeş insanları öldürüyor veya tarihi eserlere zarar veriyor olabilir. Fakat tarihi susturamayacaktır. Bölgenin dünya medeniyeti açısından ne kadar önemli olduğu ortadır. Zamanı geldiğinde oradaki tarihi eserleri yeniden ayağa kaldırma imkanımız olacaktır” diyen İrina Bokova, bölgeye huzur geldiğinde UNESCO’nun elinden geleni yapacağını söyledi.

Daeş örgütü Suriye’deki eylemlerinde öldürdüğü insanların yanında, bölgede bulunan bir çok tarihi eseri ve tarihi eserin bulunduğu yerleri yakıp yıkarak, insanlık tarihi adına da büyük bir suç işlemişti. 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Özel Haberleri