Umut veren gelişme, Özbek Diyaneti Risale-i Nurları incelemeye başladı-ÖZEL

Nur Talebeleri ile ilgili baskılar devam ederken ümit veren bir gelişme yaşandı. Özbek Diyaneti Risale-i Nurları incelemeye başladı

İbrahim Mert-Risale Haber

Özbekistan'da Risale-i Nur okudukları için tutuklanan ve işkence gören Nur Talebeleri ile ilgili baskılar devam ederken ümit veren güzel bir gelişme de yaşandı.

Risale Haber'e konuşan Özbek vatandaşı bir Nur talebesi, yapılan müracaatlar neticesinde Özbekistan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Risale-i Nurları incelemeye karar verdiğini açıkladı.

İnceleme kararının büyük bir hatayı ve yanlışı ortadan kaldırma anlamında önemli bir adım olduğunu vurgulayan Özbek vatandaşı, "Risale-i Nur için başta Türkiye'de olmak üzere onbinlerce mahkemenin beraat kararı var. Farklı ülkelerin diyanet kurumlarının, din alimlerinin müsbet beyanları var. Bugüne kadar kötü niyetli bakanlar bile Risale-i Nur'da olumsuz bir şey bulamadılar. Ancak yalan ve iftiralarla çürütmeye çalıştılar. Özbekistan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Risale-i Nurları incelemeye karar vermesi çok sevindirici. Çünkü inceleme sonucunda bu eserlerin Kur'an'ın hakiki bir tefsiri olduğu ortaya çıkacaktır. Ve baskı ve zulümler sona erecektir inşallah" dedi.

Özbekistan'da yaşanan söz konusu baskının Türkiye'den bir takım kişilerin tahrikleri sonucu başladığını hatırlatan Özbek vatandaşı, en kısa sürede yanlıştan dönüleceğine inandığını söyledi.

NOT: Özbekistan'da İslam Kerimov yönetiminin katı tutumu nedeniyle haber kaynağımız Özbek vatandaşı, ismini vermek istememiştir.

Özel Haberleri