Umre'de ek vergi olacak mı? Diyanet'ten ek vergi açıklaması

Suudi Arabistan, geçtiğimiz aylarda aldığı bir karar ile Umre'ye giden yabancılardan ek vergi alınacağını duyurmuştu. Karar tepkiyle karşılanmıştı. Umre sezonlarının başlaması ile insanların kafası karıştı. Umre için ek vergi ödenecek mi? sorusu soruluyor

Suudi Arabistan, aldığı bir karar ile Umre'den ek vergi kararını hayata geçirme projesini duyurdu. Karar İslam Dünyası'ndan pek çok tepkiler ile karşılaştı. Türkiye'de tepki gösteren ülkelerin başında geliyor. 2016-2017 Umre Sezonu'nun da başlaması ile Umre'ye gitmeyi düşünenleri telaş sardı. Ek vergi yüzünden fazla paralar ödenecek mi? merak konusu oldu.

Konuyla ilgili açıklama ise Hac-Umre Seyehat Acentaları Birliği Başkanı Mehmet Uzuner'den geldi. Mehmet Uzuner, yaptığı açıklamada,

"Talepte ciddi azalma söz konusu. İşin ticari boyutu bir yana kutsal beldeleri görmek isteyenler var. Suudi Arabistan hükümeti dost ve kardeş bir ülke. Siyasi alanda yan yana durduğumuz bir ülke. Umarız ki bu kararlarını tekrar gözden geçirirler. Yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz. Kararın tekrar gözden geçirilmesi, değiştirilmesini istiyoruz. Uygulama ikinci sefer gitmek isteyenlere yönelik fakat müşterimizin yüzde 80'in üstündeki kısmı devamlı gidiyor. Yani bunu şöyle anlayın. Antalya'yı, Bodrum'u, yurtdışını sevenler var. Bunlar olduğu gibi Mekke'yi, Medine'yi sevenler de var. İnsanlar da izinlerini, tatillerini ibadet amacıyla burada geçirmek istiyor. Dolayısıyla da bir seyahat fiyatı kadar ilave bir ücretin alınması bu insanların önünü kesecektir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı Umre takvimindeki ücretlere de maalesef bu vergiler yansıdı. Diyanet, fiyatlardaki artışın da bu vergilerden kaynaklı olduğunu açıkladı.

Özellikle Sosyal Medya'da Suudi Arabistan'ın bu kararına tepki çığ gibi büyüyor. İnsanların kızgınlığı, devletlerin baskısı ile birleşiyor. Suudi Yetkililer bu taleplere karşılık verecek mi? önümüzdeki günlerde netleşecek.

Risalehaber.com

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bilgi Bankası Haberleri