'Üç boyutlu ahşap kabartma tablolar' yapıyor

Samsun'da yaşayan 55 yaşındaki Birol Sel, naht sanatından etkilenerek geliştirdiği teknikle 30 yıldır "üç boyutlu ahşap kabartma tablolar" yapıyor.

Samsun'da yaşayan 55 yaşındaki Birol Sel'in naht (hat ile yazılmış yazının ahşaba işlenmesi) sanatından etkilenerek geliştirdiği teknikle, 30 yıldır yaptığı "üç boyutlu ahşap kabartma tablolar" ilgi çekiyor.

Devlet Su İşlerinden emekli olan Sel, naht sanatından etkilenerek 30 yıl önce ahşap figürleri keserek boyamaya başladı. Yap boz tekniği ile bulduğu yöntemle tablolar yapmaya başlayan Sel, kestiği figürleri üst üste katmanlar halinde koyarak aynı tabloda buluşturdu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sel, tablolarının akademik bir literatüre sahip olmadığını, herhangi bir isim vermediği teknikte yaptığı eserlerine müşterilerinin isim verdiğini söyledi.

Tablonun kaç katmandan oluşacağını, eserin kompozisyonunun belirlediğine dikkati çeken Sel, 4 kattan oluşan tabloları olduğu gibi 12 kat ahşaptan oluşan tablolar da yaptığını kaydetti. 

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri