Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün ifadelerine tepki

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nahshon'un Türkiye'ye yönelik sözlerine ilişkin "İşgalci bir devletin ifadeleri İsrail'in bölgesel barışa ve huzura ne kadar uzak olduğunu göstermektedir" dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan saçma, temelsiz ve suçlayıcı açıklamaların, İsrail'in diplomatik nezaket seviyesini gösterdiğini" kaydetti.

Taha Özhan, açıklamasında, "İşgalci bir devletin Sayın Cumhurbaşkanımıza, Osmanlı'ya, Türkiye'ye ve Kudüs'e yönelik ifadeleri İsrail'in bölgesel barışa ve huzura ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. İsrail yüzyıllarca İbrahimi dinlerin mensuplarının Kudüs'te huzur içerisinde yaşamasını sağlayan Osmanlı'yı suçlamak yerine Osmanlı barışını öğrenmelidir." ifadelerini kullandı.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri