Türk yetkililer büyük iş çıkarıyorlar

BMMYK Sözcüsü Edwards, "Türk yetkililer, Kobani'den kaçan siviller konusunda büyük bir iş çıkarıyorlar" dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, Kobani'den Türkiye'ye geçenlerin sayısının 172 bine ulaştığını, Türk yetkililerin, Kobani'den kaçan siviller konusunda büyük bir iş çıkardığını söyledi.
 
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Kobani'deki son gelişmeler konusunda soruları yanıtlayan Edwards, Türkiye'de çok büyük bir sığınmacı nüfusu bulunduğuna dikkati çekti.
 
Türkiye'nin bu kişiler için halen kamplar kurduğunu ve onların toplum içinde yaşamasını sağladığını ifade eden Edwards, "Bunlar çok zor zamanlar ve Türkiye bu koşullar altında yapılabileceklerinin oldukça fazlasını yapıyor" dedi.
 
Kobani'den kaçan ve Türkiye'ye sığınanların sayısının dün itibarıyla 172 bine ulaştığını bildiren Edwards, "Türk yetkililer, Kobani'den kaçan siviller konusunda büyük bir iş çıkarıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
"Kobani'de çok fazla sivil kalmadı"
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville ise Kobani'deki Kürt grupların, sivillerin Türkiye'ye geçmesini istediklerini ve sivillerin bu şekilde hareket ettiğini söyledi.
 
Kobani'dekilerin çoğunun şehri terk ettiğini belirten "Şu anda Kobani'de çok fazla sivil kalmadığını düşünüyoruz. Fakat orada kaç kişinin olduğunu söyleyemiyoruz" dedi.
 
Şu ana kadar bölgede katliam yapıldığına dair bilgi almadıklarını da belirten Colville, ancak kadınlar ve çocukların yargısız infaza uğradığına inandıklarını vurguladı.
 
IŞİD saldırılarının sınırın ötesine sıçrama ihtimali dolayısıyla endişe duyup duymadıklarının sorulması üzerine Colville, saldırıların sınırı aşması durumunda Türkiye'nin cevap vereceği konusunda emin olduklarını belirtti.
 
Colville, "Komşu devlet, güçlü bir devlet ve güçlü bir ordusu var" diye konuştu.
 
AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri