'Kaos Planı'nın altında imzası bulunun Dursun Çiçek tarafından hazırlanan sitede ayrıca, AK Parti karşıtı kitaplar da yoğun olarak 'tavsiye' ediliyor.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahke-mesi'nin kabul ettiği internet andıcı iddianamesinde Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirlenen 41 kara propaganda sitesinin ismi de yer alıyor. Söz konusu sitelerde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun yazılarına sık sık yer verildiği görülüyor. Genelkurmay Bilgi Destek Şube Müdürü Albay Dursun Çiçek'in üst komutanlık talimatıyla kurduğunu itiraf ettiği 'irtica.org'da yer alan 2008 tarihli 'Dinci geçiniyorsunuz ama vicdanınız yok' başlıklı yazı, 26 Eylül 2009'da Oda TV sitesinde aynı başlıkla yayınlanmış. Yazıya kaynak olarak da 'Sinek' rumuzlu 9 Ekim 2008 tarihli okuyucu yorumu gösteriliyor. Söz konusu yazıda "Zaman ve Vakit gibi gazeteler, Ergenekon sanıkları hakkında birkaç gündür 'tahliyenin yolu hastaneden geçiyor' tarzında bir kampanya yürütüyorlar. Bazı sakat kafaların ürettiği 'sanıkların birbirlerini öldürdükleri' şeklindeki akıl almaz zırvalıklar da var. Ama genel olarak, sanıkların tahliye olmak için hasta numarası yaptığını yaymaya çalışıyorlar." şeklinde ifadelere yer veriliyor. 'Sinek' isimli kullanıcının profilinde ise Aydınlık dergisinin 18 Ekim 2010 tarihli 'Türban rahibe örtüsü' kapağının yer alması da dikkat çekti. 29 Eylül 2008 tarihli Oda TV'de yayınlanan Soner Yalçın'ın 'İslam Dergisi'nin idealist gençlerine ne oldu?' başlıklı yazısı da Albay Çiçek'in hazırladığı "irtica.org"da aynen aktarılmış.
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun, 22 Ekim 2008 tarihli 'Sabah'tan Taraf'a milyon dolarlık kıyak' haberi de 'irtica.org'da servis edilen haberler arasında. Yazıda, Sabah Gazetesi'nin kupon karşılığında dağıttığı kitapların, Taraf Gazetesi'ni de çıkaran Alkım Yayınları tarafından basılacağına dikkat çekiliyordu.
ERGENEKON KİTAPLARI TAVSİYE EDİLİYOR
İnternet andıcı iddianamesine konu olan propaganda siteleri arasında yer alan 'irtica.org' sitesinde Ergenekon sanıklarına ait kitapların tavsiye edilmesi dikkat çekiyor. Okunması istenen kitapların konuları arasında en çok misyonerlik, Hıristiyanlık, irtica ve AK Parti aleyhine kitaplar dikkat çekiyor. Ergün Poyraz, Semih Tufan Gülaltay, Merdan Yanardağ gibi 'yazarlar' şiddetle tavsiye ediliyor. Ergenekon soruşturmasında ifadesi alınan Hulki Cevizoğlu da okurlara önerilen isimler arasında yer alıyor.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahke-mesi'nin kabul ettiği internet andıcı iddianamesinde 41 sitenin kara propaganda amacıyla kullanıldığı aktarılıyor. Bu siteler arasında yer alan 'irtica.org'un arşivine 'web.archive.org' üzerinden ulaşılıyor. Sitede, 'Ana menü' üzerinde 'kitaplar' bölümünde 28 kitap öneriliyor. Kitapların konularını daha çok irtica, misyonerlik ve cemaatler oluşturuyor. En çok tavsiye edilenler arasında Ergenekon sanıkları Ergün Poyraz'ın 'Musa'nın Çocukları', Semih Tufan Gülaltay'ın 'Fethullah Müslüman mı?' Merdan Yanardağ'ın 'Türkiye Nasıl Kuşatıldı?' kitapları yer alıyor. Ergün Poyraz'ın adı daha önce Jandarma'dan para aldığı iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaya göre, Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur, Jandarma genel komutanı olduğu dönemde, AK Parti yöneticileri aleyhinde kitaplar yazması için 'örtülü ödenekten' Poyraz'a para aktarmıştı.
Zaman