Amerikan Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Michael Cohen’in adının karıştığı iddia edilen “kirli parasal ilişkiler” gündeme gelmeye devam ediyor. Cohen’in ismi, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’dan 400 bin dolar rüşvet almaktan Donald Trump2ın seçim kampanyası sırasında Ruslarla olan kampanyasına kadar farklı kirli işlerde geçmişti.
Cohen, bir ara “Başkan için mermi yemeğe bile hazır olduğunu” ifade ederken CNN’in haberine göre FBI’ın evinde arama yapmasının ardından tavır değiştirdi. Sosyal medyada Donald Trump’la alakalı tüm Tweetlerini ve fotoğraflarını kaldırırken biyografisinden Trump’ın referansını kaldırdı.
Sadakatim ve ülkem için
ABD medyasından ABC News’e konuşan Cohen, “İlk sadakatim, eşim, kızım ve oğlum içindir. Hep öyle olacak” açıklamasını yaptı.
Trump’ın ‘hatalarını düzelten isim’ olarak kabul edilen Cohen, nisan ayında Federal Büro Araştırma (FBI)’nın ofisine düzenlediği baskınla ilgili de konuştu.
Ünlü avukat “FBI’yı şeytanlaştıran veya kötüleyenlerle aynı fikirde değilim. FBI’ı kurum olarak görüyorum ve onların görevlerine saygı duyuyorum” dedi.
Yeni Şafak