TOBB gümrük kapıları için yeniden kolları sıvadı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Esendere, Kapıköy, Dilucu ve Çıldır-Aktaş gümrük kapıları ile Halkalı Gümrüğü'nün yenilenmesi ve modernizasyonunun, bütçeden hiçbir kaynak aktarılmadan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını bildirdi.

Bakan Hayati Yazıcı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Gümrük Kapılarının Modernizasyonuna İlişkin Protokolü” imzaladı. 
TOBB Birlik Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Yazıcı, yapılan plan çerçevesinde 4 gümrük kapısı ile 1 iç gümrük müdürlüğü olmak üzere toplam 5 gümrük hizmet noktasının yap-işlet-devret modeliyle yapılmasını hedefleyen bir çerçeve protokolü imzalayacaklarını söyledi.
Yazıcı, bu protokol esas alınmak suretiyle, Esendere, Kapıköy, Dilucu ve Çıldır-Aktaş gümrük kapıları ile Halkalı Gümrüğü'nün yapımıyla alakalı yapım sözleşmelerinin hazırlanacağını ve uygulamaya konulacağını ifade etti. Yazıcı, bugüne kadar 7 gümrük kapısının yenilendiğini aktardı.
Türkiye'nin 2023 hedeflerine değinen ve Türk işadamlarının bu hedefler çerçevesinde kenetlendiğini vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Özellikle ihracatımızın yüzde 40'ının karayolu ile yapıldığı da düşünüldüğünde, gümrük kapılarımızın modernizasyonunun önemi bir kat daha artıyor. Çünkü bu aynı zamanda, dünyanın en büyük 2. nakliye filosuna sahip olan Türkiye için büyük bir kazanç kapısı olacaktır. Bu 4 Gümrük Kapısının modernizasyonu için, 120 milyon lira yatırım yaparak, hem bölgenin istihdamına hem de ticaretine büyük katkı sağlayacağız. Allah'ın izniyle bu projeler bölgenin çehresini tamamen değiştirecek. Ticaret zenginliği, zenginlik de huzuru beraberinde getirecek.”

Akit

Güncel Haberleri