Tepkini göster, müstehcen reklama dur de

Reklam panoları ürünü ortaya çıkarmak yerine kadını metalaştırıyor...

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Reklam panolarında son zamanlarda oldukça yaygınlaşan müstehcen görüntülerin durdurulması amacıyla bir grup gönüllü kampanya başlattı. Toplum ahlakının, bireysel özgürlüğün ve ailenin korunması amacıyla kampanyaya destek bekleyen gönüllülerin yayınladığı mesaj şöyle:
 
Reklam panolarının amacı bir ürünün yararını gösterip onu halka tanıtmak iken son zamanlarda bu amaçta sapmalar görülüyor. Ürünün güzelliğini sunmaktan öte kadınların güzelliği ön plana çıkartılıyor.
 
Kadın bedenine değer vermeden metalaştıran bu tip reklamların başka amaçları var belki de. Bu reklamlar kadını önemsizleştirmekle birlikte toplumun algısını yönlendirmeyi hedefleyen mesajlar ve sloganlar da içeriyor. İstanbul’da evinden dışarı çıkan bir birey müstehcen mesajlar içeren reklamların bombardımanına maruz kalıyor. Oysa, hür ve demokrat bir ülkede insanlar sokağa çıktıklarında neye bakacaklarına karar verebilmelidirler.
 
Halkın her kesimine ve her yaştan insana hitap eden billboard reklamlarının içeriğinin belirlenmesi bilhassa önem arz etmektedir. Çünkü reklam içeriğinin müstehcen hale getirilmesi her yaştan insana zarar vermesinin yanında en çok reklam panolarındaki kadınlara zarar veriyor. Henüz zihinsel ve bedensel gelişimini tamamlamamış çocuklar başta olmak üzere bütün toplumun ahlakının, bireysel özgürlüğün, hatta ailenin korunması devletin en büyük görevlerinden birisidir.
 
Biz de toplumun her kesimini müstehcenliğe teşvik eden reklamlara kısıtlama istiyoruz ve yetkililerden bu konuda hassasiyet göstermesini talep ediyoruz.
 
İmza Kampanyasına katılmak için tıklayınız
 
Örnek:
 

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri