TEOG’da merkezî sınavlara 4 gün kaldı

Liseye geçişte, geçen yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) merkezî yazılılarına 4 gün kaldı.

Bu yıl 1 milyon 287 bin öğrencinin gireceği sınavların ilki 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak. Öğrencilere öğrendikleri konular üzerine son tekrarları yapmalarını tavsiye eden Anafen Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Rıfat Altunsaray, “Yeni konu öğrenmek, zaman alır. Bu yüzden öğrenciler bilinen konular üzerine akıllarına takılan soruları öğretmenlerine sormalı ve anlatılanları evde tekrar etmeli.” dedi.
 
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan TEOG’da bazı değişiklikler yapıldı. Bu yıl kitapçık sayısı 4’e çıktı. Yine oturma düzenine getirilen değişiklikle öğrencilerin kopya çekmesine karşılık tedbir alındı. Sınavlara az bir zaman kala son tekrarlarını yapan öğrenciler, 26 Kasım Çarşamba günü Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olacak. 27 Kasım Perşembe günü ise Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları yapılacak. Her bir dersten 20 soru sorulacak ve sınav 40 dakika sürecek. Sınav aralarında ise 30’ar dakika dinlenme süresi olacak. Teneffüs saatinde sınıfta oturmak yerine okulun bahçesinde yürüyüş yapılabileceğini söyleyen Anafen Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Rıfat Altunsaray, “Teneffüste öğrenciler olumlu şeyler üzerine düşünmeli. Uzun süre hazırlandıkları sınavı, arkadaşlarının olumsuz değerlendirmeleri etkileyebilir ve motivasyonunu düşürebilir.” uyarısında bulundu. Bir dersin zor geçmesinin diğer derslerin de zor olacağı anlamına gelmediğini vurgulayan rehberlik uzmanı, şu önerileri dile getirdi: “Sınav sabahı mutlaka kahvaltı yapılmalı. Sabah kahvaltısı sevdiğiniz ve bünyenizin kabul ettiği menü olmalı. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı. Glikoz içeren bal veya reçel gibi yiyeceklerin kahvaltıda bulunması yararlı olur. Sınavda hiçbir besin tek başına mucizevi bir etki göstermez. Doktor tavsiyesi yoksa çevreden duyduklarınızla ilaç kullanmayın. Sınav esnasında da sorular dikkatle ve acele etmeden okunmalı. Soru kökleri ve şıkların tamamının görülmesi önemli. Genelde basit soruları yanlış yapmanın nedeni acele davranıp şıkları okumamak ve soruda istenileni tam anlamamaktan kaynaklanmaktadır.”
 
Zaman

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri