Sefiyra’dan göç eden yaklaşık 140 bin Suriyelinin gittiği bölgelerden Minbiç ve Al-Bab’a sığınanların da zor şartlar altında yaşadığı ifade edildi. Suriyelilerin bu bölgelerde boş buldukları arazilere çadır kurdukları ve kumaşlarla yaptıkları derme çatma yerlerde kaldıkları iddia edildi. İHH’dan yapılan açıklamada, düzensiz şekilde kurulan çadırlarda ise elektrik ve suyun olmadığı halkın, kuyu kazarak veya kilometrelerce uzaklıktan su temin etmeye çalıştıkları bilgisine yer verildi.
İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Esed rejiminin savaş uçaklarının Sefiyra’daki çadır kentleri bombalaması nedeniyle Minbiç ve Al-Bab bölgesinde insanların çadırlarını savaş uçaklarından koruyabilmek için ağaçlıkların altına kurduğunu söyledi.
İç çatışmaların sürdüğü Suriye’de, kitlesel hareketlilik yaşandığı, halkın daha güvenli yerlere kaçtıklarını belirten Karacaoğlu, Minbiç’e sığınan halka acil olarak 7 ton un, gıda kolisi, 10 bin ekmek ve kışlık kıyafet ulaştırıldığını ifade etti.
Cihan