Çeşitli kadın örgütlerinin bir araya gelerek kurduğu Kadın Çığlık Platformu, Sadabat mesire alanında ‘Suriye İçin Bir Siyah Uçurtma’ adında etkinlik düzenledi. Aralarında Suriyeli ailelerin de bulunduğu yüzlerce kişi, gün boyu platform üyeleri tarafından dağıtılan siyah renkte, üzerinde ‘Zulme uğrayan kadınlar ve çocuklar için bir tepki olarak göklerdeyim’ yazılı uçurtmaları gökyüzüne saldı.
Kadın Çığlığı Platformu Başkanı Sema Gezgin, amaçlarının Suriye’de zulme uğrayan Suriyeli kadın ve çocuklara yardım elini uzatmak olduğunu belirterek, “Kadın Çığlığı Platformu olarak siyah uçurtma etkinliği düzenledik. Şu anda Kağıthane’de, Kartal'da ve Kilis Öncüpınar sınır kapısında bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonu Suriye’deki ölümleri, işkenceleri, zulümleri, çocuk katliamlarını, tecavüzleri dile getirmek için yaptık. 24 sivil toplum kuruluşu olarak bin tane uçurtmayı gökyüzüne bırakıyoruz” dedi.
Suriyeli Rana Alseyyed de, çocuklarının hayatından endişe duydukları için Suriye’den kaçtıklarını belirterek, “Daha önce Mısır ve Lübnan’a da gittik. Ancak Türkiye kadar bize kucak açan olmadı. Allah razı olsun Türk insanından. Oralarda görmediğim ilgiyi burada gördüm” diye konuştu.
Bugün