Suriyeli çocukların eğitim sevinci

Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisi’nde barınan Suriyeli çocuklar, geleceklerini kamplarda hizmet veren okullarda şekillendiriyor.

Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisi’nde barınan Suriyeli çocuklar, geleceklerini kamplarda hizmet veren okullarda şekillendiriyor.

Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık 26 bin Suriyelinin yaşadığı kampta 9 bin Suriyeli öğrenciye eğitim imkanı sağlanıyor. Misafir öğrencilere başta anaokulu olmak üzere ilk, orta ve lise düzeyindeki sınıflarda müfredatlarına uygun eğitim veriliyor. Okullarda ayrıca 290’ı Suriyeli olmak üzere 340 öğretmen görev yapıyor.

Tüm ihtiyaçları kamp yönetimi tarafından karşılanan Suriyeli çocuklar ise Türkiye’de aldıkları eğitimle ülkelerinde yaşadıkları acıları unutmaya çalışıyor. Dost ülkenin kendilerine sunduğu eğitim olanağı sayesinde hayata gülümseyen öğrenciler, gelecek hayallerini de kamplarda şekillendiriyor.
Aynı zamanda Türkçe öğrenmeye gayret gösteren Suriyeli öğrenciler, eğitimlerinden geri kalmamanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye’deki çadır ve konteyner kentlerde yaşayan ve sayıları 210 bini aşan Suriyeli aileler de Türkiye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Suriyeli Muhammet Emin Mustafa, kamplarda çocuklarına en iyi şekilde eğitim verildiğini anlattı. Çocuklarının eğitimlerine devam etmelerinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Mustafa, şöyle konuştu:

“Türk insanı misafirperver ve bizlere çok yardımcı oluyor. Çadır kentte tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Çocuklarımız kendi müfredatımıza uygun koşullarda eğitimlerine devam ediyor. Allah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Türkiye’deki kamplar diğer ülkelerdeki kamplardan çok daha iyi ve her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Bizler Türkiye’den çok memnunuz.”

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri