OPCW'nin konuyla ilgili raporunda, Suriye'nin deklare ettiği 23 tesisten 21'indeki tüm gereçlerin imha edildiği doğrulandı. Çok tehlikeli olduğu için ziyaret edilemeyen iki tesisteki gereçlerin ise zaten daha önce diğer tesislere taşınmış olduğu belirtildi.
Böylece, OPCW Yürütme Konseyi'nin 1 Kasım'a kadar bu gereçlerin imha edilmesi şartı karşılanmış oldu. OPCW, başka herhangi bir tesiste denetleme yapılmasının planlanmadığını açıkladı. Bundan sonraki süreçte mevcut kimyasal silah stokunun imha edilmesi planının 15 Kasım'a kadar OPCW tarafından onaylanması gerekiyor.
Bu arada OPCW Genel Müdürü Ahmet Üzümcü, Suriye'de incelemelerde bulunan 8 kişilik uzman heyetini Lahey'de kabul ederek kendilerini kutladı.
Cihan