El Arabiya'nın haberine göre, Sudan hükümetinin İnsani İlişkiler Komisyonu'ndan bir kaynak, projelerinde başarısız oldukları gerekçesiyle 4 sivil toplum kuruluşunun sınır dışı edilme kararı alındığını bildirdi.
Aynı kaynak, bu kuruluşların İsveç'ten "Save the Childen" (Çocukları Koruyun), İrlanda'dan GOAL, bir Japon insani yardım örgütü ve İrlandalı başka bir yardım örgütü olduğunu belirtti.
Sudan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Devlet Başkanı Ömer El Beşir hakkında tutuklama kararı çıkarmasından sonra 2009 yılında bazı insani yardım kuruluşlarını sınır dışı etmişti.
Sudan'ın Darfur bölgesinde yaklaşık 4,7 milyon kişi yabancı yardımlarına muhtaç durumda bulunuyor.
-Abyei'ye 169 polis-
Öte yandan Sudan, ordunun, petrol zengini tartışmalı Abyei bölgesinden çekilmesinden sonra bölgede 169 polis bıraktığını açıkladı.
Ordu sözcüsü Albay Savarme Halid Saad, bölgede bırakılan polislerin Difra petrol sahalarını korumakla yükümlü olduğunu belirtti.
Saad, polislerin Abyei'de kalması için Güney Sudan'la anlaşma yapıldığını söyledi.
Abyei'nin güvenliğinden Etiyopya askerlerinin oluşturduğu BM barış gücü sorumlu.
Zaman