Sonradan Müslüman olan İngilizleri tek tek fotoğraflıyor

Fotoğrafçı Matteo Congregalli, modern Britanya'daki yeni Müslümanların hayatlarını...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Matteo Congregalli'nin İngiltere ve Britanya genelinde Müslümanları fotoğrafladığı yeni projesine "Peygamber'in evleri' adını vermiş. Sanatçı çalışması için özellikle sonradan Müslüman olmuş olan İngilizleri seçmiş.

Swansea Üniversitesi tarafından 2016'da yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere'de yaşayan yaklaşık 100 bin kişi sonradan Müslümanlığa geçmiş.

Fakat maalesef, son aylarda bu sayı hem düşüyor, hem de bu kişilere toplumda terörist damgası yapıştırılıyor.

Bu istatistikten yola çıkan fotoğraf sanatçısı Congregalli, İngiltere'de İslamiyet'i kabul etmiş insanların dışlanmışlığına karşı harekete geçti.

Onları fotoğraflayarak, diğer insanlardan farklı olmadıklarını ve sakıncalı kişiler olmadıklarını fotoğraflar ile İngiltere halkına göstermek istiyor.

Sanatçı, projesi ile ilgili; "Fotoğrafları çekerken ve sonradan Müslüman olan İngilizleri araştırırken, İslamiyet'i sonradan kabul eden İngiliz vatandaşlarına destek sunan 'Ehlül Beyt Topluluğu' adlı kuruluş ile birlikte çalıştım.

Kendileri bana durumu anlattı. Tam da tahmin ettiğim gibi, ülkelerinde sonradan Müslüman olanlara otomatik olarak terörist gözü ile bakılıyor. Projemiz sayesinde bu son bulabilir" ifadelerini kullandı.

Huck Magazine'in haberine göre, fotoğrafları çeken Matteo, bu yolculuğunda pek çok sonradan Müslüman olan İngiliz ile tanışmış ve onların sıcak tavırlarından çok etkilenmiş.

Onların son derece bilgili ve bilime saygılı olduğunu fark eden fotoğrafçı, bu projenin başarılı olmasını çok istediğini ve onların üzerindeki algıların sona ermesi için dua edeceğini söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Özel Haberleri