Soğuk ve don tarımda sigortayı patlattı

Tarım sigortaları rekora koşuyor. Zirai dondan alınan dersle fındık ve kayısı üretiminin yoğun olduğu bölgelerde tarım sigortalarında geçen yılın üç ayına göre yüzde 250’ye yakın artış oldu.

Geçtiğimiz yıl oluşan kuvvetli don nedeniyle yaşanan zarar çiftçiyi harekete geçirdi. Bu yılın ilk üç aylık döneminde kayısı ve fındık ürünlerinin yoğun olduğu bölgelerde tarım sigortasında yüzde 250'lik artış oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Genel Müdürü İrfan Güvendi, üreticilere sigorta bilincinin kazandırılması faaliyetlerinin ilk meyvelerini verdiğini söyledi. Geçen yıl zirai don nedeniyle büyük ölçüde zarar gören çiftçilerin bu yıl uyarıları dikkate alarak adeta sigortaya koştuğuna dikkat çeken Güvendi, “Fındık ve kayısı üretiminin yoğun olduğu bölgelerde tarım sigortalarında yüzde 250'ye yakın artış yakaladık. Sağlanan rekor artış, çiftçilerin Tarım Kredi'ye olan güvenini de ortaya koyuyor” dedi.

79 GÜNDE 1 YILLIK SİGORTA YAPILDI

Sigortaya artan ilginin üretim raporlarına da yansıdığını belirten Güvendi, “20 Mart tarihi itibariyle, geçen yılın tamamında üretilen 165 milyon liralık sigorta prim üretimini yakaladık. Sigorta üretimlerinde 20 Mart 2014 tarihine göre ise yüzde 65 oranında bir artış gerçekleşti” dedi.

Sigortalı sayısı hâlâ yetersiz

Tarım sektöründe ne kadar yoğun ve en son teknoloji kullanılırsa kullanılsın, doğal risklerden en çok etkilendiğini kaydeden Güvendi, sigorta primindeki yüzde 50 devlet desteği ve Tarım Kredi Kooperatiflerindeki düşük faiz avantajına rağmen sigortalı sayısının ve sigortalanan tarımsal işletme sayısının yetersiz kaldığını ifade etti.

yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ekonomi Haberleri