Yüksek basınçlı sıcak havanın ülkenin kuzeydoğusu, Ohio Vadisi ve Büyük Göller (Great Lakes) civarında toplandığı belirtildi. Aralarında Chicago, Detroit ve Cincinnati’nin bulunduğu birçok şehirde önümüzdeki 3 günde sıcaklığın 29 derece üzerine çıkması, yer yer de 32 dereceyi görmesi bekleniyor.
Perşembe gününden itibaren Connecticut, New York, Philadelphia ve Washington DC’de sıcaklığın 30 derece üzerine çıkacağı, bazı saatlerde 40 dereceyi bulabileceği bildirildi.
New York City’de hava sıcaklıkları Pazar günü 30 derece, Pazartesi 35 derece olarak gerçekleşecek. Aynı günlerde Boston, Burlington, Albany ve Pittsburgh'da sıcaklıkların 30 derecenin üzerinde ve yer yer 35 derece civarında olması bekleniyor.
Hava akşam saatlerinde serinlese de yine de yüksek derecelerde seyredecek. New York City, Philadelphia, Baltimore ve Washington D.C. havanın, en serin olduğu sabah erken saatlerde 25 ila 30 derece olması bekleniyor.
Sıcak hava dalgasının cumartesi gününe kadar etkisini sürdüreceği ifade edildi.
Cihan